Gagici cu arme, o carte despre bijuterii cu trăgaci. GALERIE FOTO

Femei înarmate, personaje desprinse parcă din producţiile hollywoodiene western sau poliţiste, sunt tipul de oameni ce nu ar putea fi asociat mai bine cu niciun alt loc de pe pamânt decât cu America. Femeile înarmate sunt subiectul unei recent apărute cărţi a autoarei americane Lindsay McCrum ce îşi ilustrează lucrarea despre sexul frumos american înarmat cu un pictorial fără echivoc.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 11:26

Cartea Gagici cu arme” (Chicks with Guns), de Lindsay McCrum, zugrăveşte un portret a cărui frumuseţe poate fi gustată numai dacă gândeşti 100% ca un american. Asta în condiţiile în care armele sunt un subiect puternic înrădăcinat în cultura şi istoria, relativ tânără, a Statelor Unite ale Americii, sintetizat în fraze precum „Colt, revolverul care a cucerit Vestul”.

 

Asocierea armelor cu femeile crează o ipostază surprinzătoare, însă, chiar şi pentru americanii mai slabi de înger, obişnuiţi să vadă cel mult un Charlton Heston sau un Clint Eastwood cu o carabină în mână decât o femeie cu copilul într-o mână şi cu puşca în cealaltă. Şi totuşi în statisticile de profil ale americanilor numărul femeilor care posedă legal o armă se apropie de 20 de milioane.

 

Cartea „Tipe cu arme” conţine pozele reale ale câtorva dintre posesoarele de arme din toate colţurile şi categoriile sociale ale Americii însoţite de precizările acestora privind utilizarea armelor, fie pentru autoapărare, fie la locul de muncă fie pentru agrement.

Per ansambu cartea ilustrată a lui Lindsay McCrum vine să completeze portretul unei ţări care a marcat istoria modernă a lumii cu o serie de clişee recunoscute şi împrumutate de societăţi din colţurile lumii.