Sezonul de schi s-a încheiat la Sovata și Muntele Mic. Unde se mai poate schia în România

În stațiunile Sovata și Muntele Mic sezonul de schi s-a încheiat. Din păcate, schiorii nu s-au putut bucura prea mult timp de sportul de iarnă preferat din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei zăpezii.

20 mart. 2023, 08:45
Sezonul de schi s-a încheiat la Sovata și Muntele Mic. Unde se mai poate schia în România
Sezonul de schi s-a încheiat la Sovata și Muntele Mic

Sezonul de schi s-a încheiat la Sovata și Muntele Mic. Anul acesta sezonul de schi a fost cel mai scurt din istoria celor două stațiuni, iar schiorii s-au putut bucura duminică, pentru ultima dată, de pârtiile din Sovata și Muntele Mic din Retezat.

Citește și Românii boicotează Austria. Un patron din Ardeal şi-a anulat vacanţa la schi în Alpi: „Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR”

Sezonul de schi s-a încheiat la Sovata și Muntele Mic

În 2022, sezonul de schi a durat trei luni și jumătate, însă din păcate, în acest an, pârtiile au fost deschise doar o lună și jumătate. Din cauza temperaturilor mari, pârtiile de schi au devenit periculoase și asta pentru că în unele zone stratul de zăpadă măsoară 10 centimetrii.

„Anul viitor, poate vom fi mai norocoşi”, au declarat turiștii pentru Observatornews.

Cu toate acestea, în unele zone din țară încă se mai schiază. De exemplu, în centrul ţării, singurele pârtii care au rămas deschise sunt în Masivul Postăvarul din Poiana Braşov şi la Sinaia.

Cei care vor să se mai bucure de sportul de iarnă preferat pot să meargă în masivul Bucegi, în zona înaltă a domeniului schiabil Sinaia. Acolo sunt deschise 13 pârtii cu zăpadă numai bună pentru schi şi snowbording. Mai mult, sunt funcţionale banda de schi pentru începători, două linii de telescaun şi două de teleschi în zona Valea Dorului şi Valea Soarelui.

De asemenea, în masivul Postăvarul sunt deschise șase pârtii însă din păcate, zăpada nu este bună peste tot. Administratorii domeniilor schiabile de la Sinaia şi din Poiana Braşov speră să ţină sezonul deschis până luna viitoare cu ajutorul tunurilor de zăpadă.

Locul magic din România unde se poate schia la fel ca în Austria

Poiana Braşov este locul unde iubitorii de ski din România vin în fiecare iarnă, mai ales că pârtiile arată ca cele din Austria. Locația este excelentă, atmosfera de vis, iar prețurile sunt accesibile.

În fiecare an, românii pasionații de senzații tari, aleg să vină în cea mai modernă și mai importantă stațiune de ski din România.

Pârtiile de schi din Poaina Brașov sunt  la fel de bune ca cele din Austria, iar oamenii vin să se relaxeze, mai ales că cei mici pot învăța să schieze pe pârtii dedicate, separat de adulți.

Cea mai lungă pârtie albastră (pentru începători) din România se află pe traseul Drumul Roșu (având peste 5 km lungime) care coboară din Masivul Postrăvaru până în Poiana Brașov, conform edenski.ro

Pentru schiorii intermediari, Poiana Brașov pune la dispoziție pârtia Sulinar, cu o lungime de aproape 3 km, iar pentru schiorii avansați, există pârtiile Lupului, Kanzel și Subteleferic, care este foarte lată și oferă o priveliște de vis.

Domeniul schiabil depășește 24 km, fiind cel mai extins din țară. Stațiunea se bucură de cele mai moderne instalații de transport pe cablu, telegondola Postăvarul Express și telescaunul Ruia fiind la același standard cu instalațiile din Austria.

În total, în Poiana Brașov există două telecabine, o telegondolă, două telescaune și două instalații de teleski, cu o capacitate de 8,450 persoane pe oră.

Așadar, Poiana Brașov este alegerea potrivită pentru familiile în care membrii acestora au nivele diferite, dar vor să se bucure de schi împreună.

Dacă anul trecut românii au preferat să își petreacă vacanțele la noi în ţară, având în vedere situaţia creată de pandemia de coronavirus, anul acesta va fi la fel, mai  ​ales în contextul votului negativ dat de Austria pentru intrarea în Schengen.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat recent că anual merg în vacanță în Austria, în principal la schi, în medie 370.000 de români.

Citește și Vacanţe şcolare 2023. Elevii se întorc din vacanţa de iarnă pentru a intra în minivacanţă. În februarie, este programată vacanţa „de schi”!