CALENDAR ORTODOX 19 IULIE 2019. Sfânta Macrina veghează asupra orfanilor

Sfânta Macrina se numără printre sfinții protectori, făcători de minuni. Data de 19 îi este dedicată în Calendarul Ortodox Sfintei Macrina, apărătoarea femeilor și a copiilor.

18 iul. 2019, 10:47
CALENDAR ORTODOX 19 IULIE 2019. Sfânta Macrina veghează asupra orfanilor

CALENDAR ORTODOX 19 IULIE 2019. Data de 19 îi este dedicată surorii Sfântului Vasile cel Mare, Sfinta Macrina. Ea este apărătoarea mamelor, a femeilor care-și doresc prunci și, mai ales a copiilor orfani. Motiv pentru care multe centre sociale de ocrotire îi poartă numele.

Citeşte şi CALENDAR ORTODOX 2019: LA MULŢI ANI! Mii de românce îşi serbează onomastica

Sfânta Macrina este ocrotitoarea orfanilor

Era cea mai mare dintre cei 10 frați și surori ai Sfântului Vasile cel Mare. A fost logodită cu un tânăr de viță nobilă, însă el a murit. Atunci, ea a ales văduvia și a intrat în călugărie împreună cu mama sa, Emilia. A ajuns pe patul de moarte după exact nouă luni de la trecerea la cele veșnice a mamei sale și a fratelui, Sfântul Vasile cel Mare. Sfânta Macrina s-a rugat atunci Bunului Dumnezeu să-i curme suferința și să o ia la El. Astfel s-a stins din viață și continuă să săvârșească minuni.

Există legende potrivit cărora mulți copii ar fi venit pe lume în urma rugilor fierbinți la această sfântă. Și mulți orfani din casele de copii și-au găsit familii bune care să-i adopte, tot în urma rugilor.