Sfânta Maria 2022. Spunem sau nu ‘La mulţi ani’ pe 15 august? Un cunoscut preot lămureşte dilema românilor

Părintele Emil Jurcan din Alba Iulia lămureşte una dintre cele mai mari dileme ale românilor: se spune sau nu la mulţi ani pe 15 august?

14 aug. 2022, 14:00
Sfânta Maria 2022. Spunem sau nu ‘La mulţi ani’ pe 15 august? Un cunoscut preot lămureşte dilema românilor

Sfânta Maria 2022. În fiecare an, pe 15 august, creştinii ortodocşi prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Tot în fiecare an, aceştia se întreabă dacă să spună sau nu la mulţi ani celor care poartă numele „Maria” sau „Marin”.

Sfânta Maria 2022. Se spune sau nu la mulţi ani?

Citeşte şi Sute de mii de români se înghesuie să ajungă pe litoral în minivacanţa de Sfânta Maria. Autostrada şi toate drumurile spre Constanţa sunt blocate. Ambuteiaje între staţiuni. Cât costă în acest weekend record o cazare pe litoral

Părintele Emil Jurcan din Alba Iulia a lămurit una dintre cele mai mari dileme ale românilor legate de ziua de 15 august.

“Este o sarbatoare a bucuriei, pentru ca praznuim mutarea ei in sanul Tatalui Ceresc, impreuna cu Fiul ei, Domnul Isus Hristos”, a spus preotul din Alba Iulia.

Acesta este de părere că Fecioara Maria nu a murit, iar ziua de 15 august nu este una trista, ci una de bucurie, deoarece sărbătorim inaltarea acesteia la Cer si la viata vesnica. Părintele spune că nu ar fi nicio problemă să spune La mulţi ani celor care poarte numele Fecioarei Maria.

Iată ce spunea şi părintele Saniloae despre marea sărbătoare de pe 15 august.

„In Maica Domnului avem in cer o inima de mama, inima care s-a topit cel mai mult pentru Fiul ei si a batut si bate ea insasi la inima Lui pentru cauza Lui, care e mantuirea noastra, caci mantuirea nu e o chestiune de justitie, ci de iubire intre Dumnezeu si oameni”, a spus parintele Staniloae.

Citeşte şi Cum va fi vremea în minivacanţa de Sfânta Maria. Meteorologii anunţă ploi şi vijelii în mare parte din ţară