Imagini incredibile! Mii de oameni s-au îmbulzit fără mască şi au sărutat moaştele Sfintei Parascheva

Sfânta Parascheva 2020. După scandalul ce avut loc astăzi în faţa Catedralei Mitropolitane, izbucnit între credincioşi şi jandarmi pe motivul nepurtării măştii de protecţie, autorităţile au decis ca toţi oamenii adunaţi la Mitropolia din Iaşi să se poată ruga la racla Sfintei Cuvioase Parascheva.

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 19:06

UPDATE: Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă miercuri seara, în jurul orei 22:00, în Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Pe parcursul zilei de sărbătoare, sfintele rămăşiţe au fost aşezate într-un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei.

Potrivit Agerpres, jandarmii susţin că peste 9.500 de persoane s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva. Din cauza pandemiei de COVID-19, sărbătoarea Sfintei Parascheva a fost anulată, aceasta trebuind să se desfăşoare în perioada 8-15 octombrie.

Din imaginile surprinse la faţa locului reiese că oamenii au ignorat complet normele impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Aceştia nu au păstrat distanţa între ei, nu au purtat nici măşti de protecţie şi, mai mult decât atât, au sărutat racla cu moaşte.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, miercuri dimineaţă, din Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi aşezată în baldachinul din curtea lăcaşului de cult, după o săptămână de controverse privind oportunitatea desfăşurării pelerinajului ca în anii precedenţi.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de câţiva preoţi, în frunte cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Evenimentul religios a avut loc pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei.

Nu au fost prezenţi ierarhi din străinătate sau din alte zone din ţară la acest eveniment, ci doar din regiunea Moldovei.

La slujbă au asistat câteva sute de persoane, în faţa scenei fiind amplasate scaune plasate la doi metri unul de celălalt. În zonă sunt amplasate şi ecrane gigant, pe care credincioşii pot urmări Sfânta Liturghie.

Mii de pelerini au protestat, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Oamenii au strigat „Duceţi-vă la diavol” şi „Jos dictatura”.

Într-un final, toţi credincioşii au fost lăsaţi de jandarmi să se roage la moastele Sfintei Parascheva. 

Citeşte şi Sfânta Parascheva 2020. Protestatari fără măşti, scandal cu jandarmii la Iaşi