SFÂNTUL NICOLAE 2014. Cum s-a pregătit de sărbătoare cea mai bătrână mamă din ţară FOTO

MOŞ NICOLAE. Adriana Iliescu s-a pregatit conform traditiei ca sa-l intampine pe Mos Nicolae. Cadoul pe care i l-a pregatit deja fiicei se bazeaza pe o poveste care ascunde teama ca Eliza ar putea apuca pe cai gresite.

05 dec. 2014, 11:16
SFÂNTUL NICOLAE 2014. Cum s-a pregătit de sărbătoare cea mai bătrână mamă din ţară FOTO

MOŞ NICOLAE. Cea mai batrana mama din Romania se afla in toiul pregatirilor pentru a-l putea intampina asa cum se cuvine pe Mos Nicolae, asteptat de toti copiii, scrie cancan.ro.

Citeşte şi SFANTUL NICOLAE 2014: Ce buget alocă românii pentru Moş Nicolae

Adriana Iliescu a marturisit ca a luat-o pe Eliza de la scoala, joi la pranz, si s-au dus direct la piata ca sa cumpere fructe. „Vreau sa-i fac Elizei un tort asa cum ii place ei, un tort de fructe cu frisca, mandarine si boabe de struguri. Este un desert sanatos pentru copii”, a spus Adriana Iliescu, ajunsa acum la venerabila varsta de 76 de ani.

Citeşte şi Legenda lui Moş Nicolae: Poveste şi istorie despre unul dintre cei mai îndrăgiţi sfinţi

Adriana Iliescu nu vrea sa se indeparteze, totusi, de traditie, asa ca a ales in functie de acest aspect cadoul pe care i-l va face Elizei. Acesta are insa un mesaj ascuns, o teama a batranei mame legate de viitorul fiicei sale.

„Vom respecta, ca in fiecare an traditia, pentru ca se stie ca de Mos Nicolae, copiii cuminti primesc bani si dulciuri. Se spune ca pe vremea lui Mos Nicolae, era o familie saraca cu trei fete, iar parintii, de nevoiasi ce erau, voiau sa le trimita la bordel, pentru ca nu mai puteau sa aiba grija de ele. Atunci, Mos Nicolae, ca sa le crute, le-a aruncat in curte trei pungi cu bani si asa a salvat onoarea fetelor” a povestit Adriana Iliescu. Asa ca ii va darui fiicei sale 50 de lei, sau daca isi va putea permite, chiar 100. „I-am cumparat si doua pungi cu bombonele de pom, ca ii place ciocolata, dar si biscuiti si alte dulciuri. Niciodata pana acum n-a fost nevoie sa ii dau nuielusa, pentru ca Eliza este foarte cuminte”, a precizat cea mai varstnica mama din Romania.