Sfântul Vasile, retrogradat prin SMS de mai-marii Bisericii. Vezi cum le ajută pe vrăjitoare VIDEO

Publicat: Luni, 09 Ianuarie 2012 14:24 // Actualizat: Luni, 09 Ianuarie 2012 21:16 // Sursa: România TV

La început de an, preoţii au fost atenţionaţi prin SMS că nu au voie să mai citească moliftele Sfântului Vasile, în singura zi în care ele trebuie citite în toate bisericile. Considerate blesteme la adresa Diavolului, moliftele alungă duhurile rele dar şi dezleagă eventualele vrăji aruncate asupra credinciosului. Astfel, printre beneficiarii bizarei decizii a Sfântului Sinod sunt vrăjitoarele.

Telefoanele preoţilor au zbârnâit de sărbători. Dar nu pentru urări, ci pentru a li se sugera ce să cânte. Şi, mai ales, ce să nu cânte. Înalţii prelaţi i-au anunţat pe preoţii din subordine că trebuie să sară peste moliftele slujite, de sute de ani, pe 1 ianuarie.

O angajată de la biserica Colţea a povestit că preoţii au primit ordin de la Patriarhie să nu mai citească moliftele Sfântului Vasile pe 1 ianuarie.

"Preacucernice părinte, vă aducem la cunoştinţă că prin hotărârea Sfântului Sinod numărul 630/2011, s-a stabilit (...) că la sfârşitul Sfintei Liturghii din ziua de 1 ianuarie se va oficia slujba Tedeumului, fără a se citi moliftele Sf. Vasile cel Mare. Vă rugăm să comunicaţi prezenta hotărâre tuturor unităţilor din protoierie", era mesajul transmis pe telefonul mobil preoţilor.

Unii dintre ei au nesocotit totuşi ordinul şi le-au citit ceva mai târziu, în ajun de Bobotează.

Preşedintele sindicatului preoţilor consideră decizia Sinodului o jignire la adresa credincioşilor. El spune că interzicerea moliftelor sfântului Vasile le ajută şi pe vrăjitoare, întrucât blestemele le erau adresate. "Au nesocotit canoanele Sfântului Vasile. Motivul este foarte clar: blestemele Sfântului Vasile au un efect deosebit. Cine se teme tocmai de aceste blesteme? Nomenclatura Bisericii constituită în Sinodul satanic al Bisericii Ortodoxe Române. Aceste molifte trebuie citite în mod obligatoriu de fiecare dintre preoţi în ziua de 1 ianuarie în fiecare biserică din România. Aceste blesteme ale sfântului Vasile condamnă şi vrăjitoria", spune preotul Gabriel Mascas, preşedintele sindicatului "Solidaritatea".

Reprezentanţii Patriarhiei nu au putut fi contactaţi pentru a oferi explicaţii.

Sfântul Vasile este considerat de teologi, alături de Ioan Gură de Aur, unul dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe.

loading...
9 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 ian 12:21
Răspunde | Votează email -3 email
Iulian Codrut
sunt deacord cu BOR este foarte bine .... chiar trebuie sa se mai curete si biserica noastra de asemnea traditii care fac mai mult rau spiritual decat bine si care te incarca negativ emotional emotional in loc sa iti dea linistea de care ai nevoie
11 ian 11:42
Răspunde | Votează email 1 email
Relu
De ce ati sters inregistrarea video!
10 ian 12:31
Răspunde | Votează email 0 email
IOANA
DE CE SE TEME PS CORNELUI AL HUSILOR (initiatorul propunerii) DE MOLIFTELE SFANTULUI VASILE?
10 ian 08:55
...de Aur, unul dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe. sursa: rtv.net Comentariu Ortodox Liber: Sa nu va mire dragi cititori acest lucru. Nu ai cum sa iti blestemi stapanul. Nu se...
10 ian 08:25
Răspunde | Votează email 0 email
Un credincios
Sa nu fie credinciosii suparati si sa stie ca in seara zilei de 13 ianuarie (31 decembrie stil vechi) si in ziua de 14 ianurie (1 ianuarie stil vechi) se vor citi moliftele Sf. Vasile cel Mare impreuna cu cele ale Sf. Ioan Gura de Aur la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Bucuresti, Str. Televiziunii nr. 13, sector 6 (in apropiere de restaurantul Cocosul Rosu. Sunt asteptati toti credinciosii dreptslavitori ortodocsi. Manastirea este ortodoxa de stil vechi. Locatia poate fi vizualizata si pe Google Maps.
10 ian 01:30
...Vă rugăm să comunicaţi prezenta hotărâre tuturor unităţilor din protoierie“, Iata ce aflam din articolul Sfântul Vasile, retrogradat prin SMS de mai-marii Bisericii. Vezi cum le ajută pe vrăjitoare VIDEO: La început de an, preoţii au fost atenţionaţi prin SMS că nu au voie...
09 ian 19:09
Răspunde | Votează email 0 email
mirela
Sa se teama tocmai de aceste blesteme si nomenclatura Bisericii constituită în Sinodul satanic al Bisericii Ortodoxe Române? Aceste molifte trebuie citite în mod obligatoriu de fiecare dintre preoţi în ziua de 1 ianuarie în fiecare biserică din România. Aceste blesteme ale sfântului Vasile condamnă şi vrăjitoria atat de draga presedintelui tarii.
09 ian 14:57
Răspunde | Votează email 0 email
bogdan
Pe mine personal nu ma mai mira nimic! In ceea ce priveste ORTODOXIA, nimic nu mai este ca odinioara. Preotii si mai marii lor nu se zbat decat pentru arginti, storcand enoriasii de ultimul banut. Randuiala bisericeasca este trecuta in plan secund. Felicitari doamnei Mirela Voicu pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Doresc foarte mult sa discut personal cu dansa pe aceasta tema.
09 ian 14:32
Răspunde | Votează email 0 email
Mioara
Traim vremuri grele, incat si religia si credinta oamenilor in divinitate este pusa la grea incercare.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H