Sfârșit tragic de 8 martie. O mamă și fiul ei cu handicap locomotor au murit arși de vii în propria locuință

Final tragic pentru o mamă, chiar de 8 martie, când se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii. Femeia și fiul ei au murit, miercuri dimineața, într-un incendiu cumplit.

08 mart. 2023, 13:21
Sfârșit tragic de 8 martie. O mamă și fiul ei cu handicap locomotor au murit arși de vii în propria locuință

Incendiul le-a cuprins locuința din localitatea Voivozi, județul Bihor. O mamă și fiul ei au murit arși de vii, nu au mai avut nicio scăpare.

Pompierii au fost sesizați de un localnic din Voivozi, comuna Popești, legat de producerea unui incendiu și au intervenit de urgență. Bărbatul a spus că femeia și fiul său, care suferea de un handicap locomotor, se aflau în interiorul casei cuprinse de flăcări.

O mamă și fiul ei cu handicap locomotor au murit arși de vii în propria locuință

La fața locului au ajuns trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Marghita, dintre care două de stingere şi unul paramedici, au fost mobilizate la fața locului, fiind alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Popești (SVSU), care a intervenit cu o autospecială de stingere.

Citește și Incendiu violent la un service auto din Prahova. O mașină și alte materiale electrice aflate în hală au fost distruse

Sosiți primii, membrii SVSU Popești au procedat la localizarea incendiului care se manifesta deosebit de violent în dormitorul și holul locuinței. Pompierii militari au acționat simultan pentru stingerea focarelor și căutarea victimelor în interiorul casei inundate cu fum și gaze fierbinți.

Proprietara locuineței, în vârstă de 65 de ani, și fiul ei, de 44 de ani, au fost găsiți morți.

Care e cauza incendiului

În urma verificărilor, pompierii au transmis că incendiul a izbucnit din cauza acumulatorului scaunului electric cu rotile, lăsat sub tensiune, nesupravegheat. În urma incendiului au ars bunurile din dormitorul și holul casei și un cățel, degradându-se totodată din cauza fumului și a gazelor fierbinți, bunurile din sufrageria și baia casei.

Citește și Incendiu uriaş la o staţie de depozitare a carburanţilor, sunt cel puţin 17 morţi VIDEO