Sfârșit tragic pentru un tânăr de doar 34 de ani. Andrei a fost infectat cu virusul hepatitic B după o transfuzie de sânge, apoi după internare a fost infectat cu o bacterie nosocomială

Andrei Flutur și-a găsit sfârșitul pe un pat de spital dintr-o secție ATI în Cluj-Napoca, a anunțat deputatul USR Emanuel Ungureanu. Parlamentarul dă vina pe medici. ”A murit Andrei. Cu zile. După grave neglijențe și erori medicale! Cine este de vină? Tot "mortul"?!”, a scris Emanuel Ungureanu.

10 ian. 2023, 11:33
Sfârșit tragic pentru un tânăr de doar 34 de ani. Andrei a fost infectat cu virusul hepatitic B după o transfuzie de sânge, apoi după internare a fost infectat cu o bacterie nosocomială

Andrei Flutur a murit după ce ar fi fost infectat cu o bacterie ucigașă și, înainte, luase Heptatita B după o transfuzie de sânge la un spital din Suceava. Este tânărul pentru care deputatul USR Emanuel Ungureanu făcuse apel ca toată lumea să doneze sânge.

”A murit Andrei. Cu zile. După grave neglijențe și erori medicale!
Cine este de vină? Tot „mortul”?!

Iată șirul erorilor și ororilor medicale din sistemul sanitar românesc care au dus la moartea lui Andrei Flutur. Avea doar 34 de ani.
1. Andrei a fost infectat cu virusul hepatitic B după o transfuzie de sânge, la momentul în care a intrat în programul de dializă. Transfuzia a fost efectuată la Spitalul Județean Suceava. Nu a fost nimeni sancționat.
2. Andrei a făcut un transplant de rinichi la Centrul de Transplant din Iași, acum 9 luni, transplantul a funcționat bine, NU și partea de urmărire post transplant. În luna octombrie Andrei a acuzat stări de oboseală, și-a făcut analizele, probele de ficat(transaminazele au ieșit foarte mari).
A anunțat Centrul de Transplant din Iași, medicii NU i-au adminstrat antivirale NICI DUPĂ CE ANALIZELE DE FICAT ERAU URIAȘE, medicii de la Centrul de Transplant din Iași nu s-au alertat, i-au recomandat vitamine…
3. Andrei s-a internat foarte târziu, la inițiativă proprie, în luna decembrie, nu se mai putea ține pe picioare, la Institutul de Gastroenterologie din Cluj-Napoca.
Aici, investigațiile au durat prea mult și biopsia hepatică a venit foarte târziu, se instalase insuficiența hepatică severă, în urma reactivării virusului hepatitic B și din cauza imunosupresiei (tacrolimusul) care nu a fost eliminat la timp din medicație.

Citește și: Alertă în România! Cea mai contagioasă variantă a coronavirusului, Kraken, a ajuns şi în ţara noastră. Care este simptomatologia

Emanuel Ungureanu: Andrei a murit cu zile din cauza unui sistem medical neglijent, haotic, incompetent

Deci, ficatul lui Andrei a fost distrus din 3 grave neglijențe și erori medicale:
1. Andrei a fost infectat cut virusul hepatitic B din transfuzia de sânge, 2. nu a primit antivirale după transplant, 3.nu i s-a scos la timp tacrolimusul și ficatul a fost omorât din 2 direcții.

Mai mult decât atât, tot pe secția de Gastroenterologie, Andrei a fost infectat cu o bacterie ucigașă, asta după ce sângele a zeci de donatori și dializele hepatitice l-au pus temporar pe picioare.

Vă mulțumesc frumos tuturor celor care au donat pentru Andrei. Nu a fost degeaba, sângele vostru a salvat alte vieți, pentru Andrei a fost prea târziu.

Andrei a murit cu zile din cauza unui sistem medical neglijent, haotic, incompetent.

Citește și: Octavian Jurma, previziuni îngrijorătoare despre evoluția pandemiei în 2023: ”Puținele certitudini pe care le avem nu sunt încurajatoare”

La Agenția Națională de Transplant, tronează, în funcții cheie, doi indivizi, soț-soție, condamnați definitiv într-un dosar de trafic cu ovocite…
Eu am încercat să scap sistemul sanitar de ei.
Mafia din sistemul de transplant îi menține în funcție.
Una dintre consecințe, Andrei a murit, cu zile.
Avea doar 34 de ani…
Între timp în România se construiesc stadioane noi, de la zero, nu spitale.
Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca funcționează într-un pod neautorizat și noul Centru de Transplant este o promisiune și atât…”, a scris deputatul Emanuel Ungureanu.