Sfârșit tragic pentru un ucrainean venit în România. A scăpat de război, dar a fost ucis de un coleg în Portul Brăila

Un marinar ucrainean și-a ucis un coleg de echipaj, apoi a fugit. Victima a fost lovită în cap în urma unui conflict încins care a avut loc la bordul navei situate în Brăila.

10 feb. 2023, 11:00
Sfârșit tragic pentru un ucrainean venit în România. A scăpat de război, dar a fost ucis de un coleg în Portul Brăila

Accidentul a avut loc la bordul unei nave, în noaptea de 9 spre 10 februarie. Crima a fost comisă de un ucrainean care, mai apoi, a fugit de la locul faptei.

”În jurul orei 04.00, s-a sesizat prin apel 112 faptul că, la bordul unei nave sub pavilion internaţional acostată în Portul Brăila, ar fi avut loc un conflict între doi cetăţeni ucraineni. Din primele date, se pare că în urma conflictului, unul dintre aceştia ar fi fost lovit în zona capului, rezultând decesul său, iar bărbatul bănuit de comiterea faptei ar fi părăsit imediat nava”, a transmis, vineri, Poliţia Judeţeană Brăila, potrivit News.ro.

Autoritățile au instituit filtre în căutarea suspectului ucrainean

Criminalul a fost dat în urmărire, după ce și-a lovit mortal colegul în zona capului. Polițiștii au instituit filtre și au pornit operațiunile de căutare, la care a participat și un câine de urmă.

Citește și Război în Ucraina. Atac devastator cu rachete la aeroportul Krivoi Rog VIDEO

„Bărbatul a fost identificat de polițiști, iar în acest moment polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Biroului de Investigații Criminale, Biroul Proximitate, Biroului de Ordine Publică, Biroul Rutier, S.A.S. și polițiile orășenești, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi, I.J.J., Poliția Locală, desfășoară activități de căutare, localizare și depistare a acestuia”, a declarat Inspectoratul Județean de Poliție Brăila.

Autoritățile apelează la populație și informează că suspectul se numește Puyko Yaroslav, are 1,72 metri înălțime, era îmbrăcat cu o geacă verde închis, blugi albaștri, capul acoperit și avea la el o borsetă.

O altă tentativă de crimă în Brăila

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost înjunghiat de cinci ori la începutul acestei săptămâni, iar una dintre lovituri i-a perforat un plămân. Tânărul a fost supus unei intervenții chirurgicale și în momentul de față este teafăr și nevătămat, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Dragoş Voicu.

Citește și Criminalul de la Bran îi acuză pe cei pe care i-a ucis că i-au făcut vraji. Anchetatorii îi caută complicele. Noi detalii despre dubla crimă în ziua înmormântării lui Nicu și a Alexandrei

„Un elev de 16 de la Liceul cu Program Sportiv a fost înjunghiat astăzi, în afara curţii liceului. A avut cinci plăgi înjunghiate, dintre care două abdominale fără probleme, superficiale, nepenetrante, încă una în axilă şi aceea fără probleme, o a patra plagă care a fost în torace, penetrantă, cu sânge şi aer în pleură şi încă o plagă/tăietură în zona scalpului. A fost operat pe partea de plămân, pentru că acolo a fost nevoie, drenat, iar în momentul de faţă e în afara oricărui pericol. Nu avem detalii despre cum s-a întâmplat, dar a fost o bătaie serioasă, dacă agresorul a dat cu cuţitul în neştire. Din fericire, dacă putem spune aşa, nu a dat foarte tare”, a spus, pentru Agerpres, Dragoş Voicu.