Criminalul de la Bran îi acuză pe cei pe care i-a ucis că i-au făcut vraji. Anchetatorii îi caută complicele. Noi detalii despre dubla crimă în ziua înmormântării lui Nicu și a Alexandrei

Momente extrem de dureroase în localitatea Bran. Nicu și Alexandra, cei doi soți uciși noaptea în casă de vecinul care le era și rudă, vor fi conduși pe ultimul drum. Între timp apar noi detalii despre ancheta dublei crime.

20 ian. 2023, 09:57
Criminalul de la Bran îi acuză pe cei pe care i-a ucis că i-au făcut vraji. Anchetatorii îi caută complicele. Noi detalii despre dubla crimă în ziua înmormântării lui Nicu și a Alexandrei

Jale în localitatea Bran. Nicu și Alexandra Pepene, cei doi soți uciși noaptea în casă de vecinul care le era și rudă, sunt conduși pe ultimul drum. Zeci de pompieri au venit să-și ia rămas bun de la colegul care le-a fost sprijin în zecile de misiuni. Apropiații celor doi tineri au adus buchete de trandafiri albi în semn de omagiu.

Vărul lui Nicu Pepene, care era și vecin cu ei, a fost arestat în cazul dublei crime. Este cercetat pentru omor calificat și violare de domiciliu.

Anchetatorii vor să afle dacă ucigașul de la Bran, vărul bărbatului ucis, a avut și un complice. În perioada următoare se va dispune o expertiză de ADN fiindcă în casa celor doi soți au fost descoperite mai multe mijloace de probă – articole vestimentare, urme de încălţăminte – pentru a se verifica dacă a existat şi un alt participant la crimă, întrucât nu se poate exclude, în această fază, o astfel de ipoteză.

Rudele victimelor susțin că Daniel Pepene, principalul suspect, nu ar fi acționat singur. Ei îl indică pe tatăl bărbatului, un octogenar, ca fiind complice la crimă.

„În acest moment avem nişte concluzii referitor la moartea celor două victime, în sensul că au fost agresiuni cu corp tăietor-înţepător – cuţit – dar moartea a survenit în urma loviturilor cu corpul tăietor-despicător, respectiv toporul”, a anunţat, miercuri după amiază, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Rotaru.

Citește și: Tatăl criminalului din Bran rupe tăcerea: „Nu era agresiv băiatul meu. A fost internat și i s-a spus că nu e într-o situație gravă, că nu poate să-i dea tratament”

La audieri, principalul suspect a declarat cu el a lovit doar cu cuțitul.

Procurorii au găsit un bilet al atacatorului care îi face pe aceștia să creadă că starea lui mintală nu era cea firească.

„Sunt indicii că starea dumnealui mintală nu ar fi fost cea firească, în sensul că face referiri la divinitate în mai multe rânduri, se referă la mama sa decedată care ar fi ajuns într-un loc mai bun, zice dânsul şi că îşi prefigurează o altă soartă şi invocă şi că i s-ar fi făcut vrăjitorii şi că persoanele pe care le-a ucis i-ar fi făcut vrăji”, a precizat procurorul.

La percheziții, în casa suspectului procurorii au găsit un bilet scris de acesta, în care încearcă să-și justifice fapta oribilă. El spune că cele două victime din Bran i-au făcut vrăji. Bărbatul a mai scris că mama sa a ajuns în Rai, dar el va ajunge în Iad. „Pare mai degrabă un document de justificare”, a precizat procurorul.

Nicu și Alexandra au fost găsiți fără suflare în propria casă, în localitatea Șimon, comuna Bran. Colegii bărbatului, îngrijorați că nu a ajuns la muncă și nici nu răspundea la telefon, au luat legătura cu rudele. O cumnată a mers la locuința lor și i-a găsit cu capetele zdrobite. Un văr al bărbatului e principalul suspect, iar oamenii legii l-au prins. Motivul crimei ar fi o bucată de teren din cauza căreia aveau tot mai des conflicte în ultimul timp.

Nicu avea 38 de ani și era angajat la stația SMURD din Moieciu. Soția sa, Alexandra, avea 32 de ani și lucra ca asistentă la Spitalul de Copii din Brașov. Anul trecut făcuseră nuntă și aveau visuri mari. Voiau să se mute la Brașov și încercau să își cumpere un apartament.