Sfârşitul de octombrie ne scoate din case. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea rămâne mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a lunii octombrie, ideală pentru activităţi în aer liber şi plimbări.

26 oct. 2013, 14:46
Sfârşitul de octombrie ne scoate din case. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Duminică, vremea se menţine mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii octombrie. Ziua va fi frumoasă, mai ales în vestul şi centrul ţării, iar în sud şi est local va fi din nou ceaţă sau o pătură de nori în prima parte a zilei. Spre prânz însă, va fi soare în toate regiunile şi temperaturile vor fi foarte plăcute, de la 15-16 grade pe litoral şi 24 de grade în Banat.

În Bucureşti, vremea va fi tot caldă, la amiază temperatura atinge aproximativ 21 de grade, pe fondul cerului senin şi fără adiere de vânt, o zi perfectă pentru plimbări în aer liber, după ce se limpezeşte aerul ceţos al dimineţii.

Luni se anunţă în continuare temperaturi mai ridicate decât în mod normal la această dată, de la 16 grade în depreisuin până la 25 de grade în sudul Olteniei. Iar că aspect, în primele ore din zi la cmapie şi în depreisuni izolat încă este puţină ceaţă, apoi soarele predomină în mare parte din ţară şi doar prin nord şi nord-est rătăcesc câţiva nori, dar este prea puţin probail să scuture vreo picătură de ploaie.

Şi în Capitală săptămâna începe cu o zi caldă, 22 de grade se adună în termometre până la amiază, după cele 9 grade ale dimineţii, căci soarele străluceşte pe cer neumbrit de nori întreagă zi, iar vântul de vest adie plăcut.

Marţi tot caldă rămâne vremea în ţară noastră. Dimineaţă doar pe alocuri apare ceaţă, cu precădere în reigunile extracarpatice, unde numai izolat se poate asocia cu burniţă. Apoi însă predomină soarele în majoritatea regiunilor , şi doar în extremitatea de nord-vest a ţării apar nori ce lasă izolat şi câţiva stropi de ploaie.

În Bucureşti, în zorii zilei de marţi sunt condiţii pentru puţină ceaţă, dar peste zi soarele este la cârma cerului şi până la amiază se adună 22 de grad ein tremometre, fără sropt de ploaie şi fără adiere de vânt.