Sfârşitul erei iPhone? Apple nu mai este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume

Într-un singur an, cei de la Samsung au reuşit să facă mai bine ce a făcut Apple în patru ani. Cota de piaţă a celor de la Samsung a ajuns cu 9 puncte procentuale peste cota Apple.

RomaniaTV.net
28 oct. 2011, 10:20

Livrările producătorului Samsung Electronics Co au crescut în perioada iulie-septembrie anul curent cu 44% faţă de trimestrul anterior, până la 27,8 milioane de unităţi. Astfel, potrivit datelor companiei de cercetare Strategy Analytics, citate de Reuters, vânzările producătorului sud-coreean au crescut de patru ori comparativ cu anul trecut, iar estimările pentru acest trimestru sunt extrem de optimiste.

În schimb, Apple nu mai are aşa de mult succes cu ale sale iPhone, pentru prima dată aşteptările pieţei fiind înşelate.Vânzările au scăzut cu 16%, ajungând la 17,1 milioane de bucăţi în cel de-al treilea trimestru al anului. Calculând situaţia celor doi rivali în cote de piaţă, diferenţa este de 9 puncte procentuale în favoarea Samsung, care controlează 23,8%. Citeşte mai mult despre cum a bătut Samsung pe Apple pe MONEY.RO


loading...