Sfârşitul săptămânii vine cu ploi şi frig VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Ziua de sâmbătă aduce vreme în general frumoasăƒ, însorită și mai caldă decât în mod normal, mai ales în sudul și sud-estul ţăƒrii. De duminică, vremea se răceşte accentuat şi va fi lapoviţă şi ninsoare în zona de munte şi în nordul ţării.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 12:29
Sfârşitul săptămânii vine cu ploi şi frig VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sâmbătă, vremea rămâne caldă pentru această dată, temperaturile chiar mai cresc puţin în majoritatea regiunilor, iar după-amiaza mercurul din termometre ajunge până la maxime cuprinse în general între 15 grade în nordul Moldovei şi 23 de grade în sud şi în sud-est, poate chiar uşor mai mari în Lunca Dunării. Norii mai groşi se extind temporar peste majoritatea regiunilor şi aduc ploi frecvente în jumătatea vestică a ţării, unde, mai ales la munte, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15, 20 litri de apă pe mp. În restul ţării ploile ajung mai spre seară şi sunt puţine cu excepţia sud-estului unde norii încă domină parţial cerul. Vântul se intensifică la munte, în Banat, în Crişana şi în sudul Transilvaniei, dar şi la munte şi în estul ţării.

Vreme caldă şi în Capitală, cu nori mulţi, doar câteva raze de soare, dar fără ploi deocamdată, aşa spun meteorologii. Vântul nu trece de moderat, iar amiaza vine cu vreme caldă, aşteptăm în jur de 23 de grade, cu aproape 7, 8 grade peste normalul termic al datei din calendar.

Duminică putem spune că vom avea parte de o zi cu două anotimpuri. Se răceşte accentuat în vestul şi în nordul ţării unde toamna e ceva mai aspră, dar în celelalte regiuni vremea se menţine caldă, chiar deosebit de caldă în Lunca Dunării, unde maximele trec de pragul termic al zilelor de vară. Meteorologii anunţă după-amiaza de la 10, 12 grade în Banat, în Crişana şi în Maramureş până la 27, 28 de grade în Lunca Dunării,  unde sunt şi 12, 13 grade peste mediile multinuale. Va ploua mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar în noaptea de duminică spre luni pe măsură ce temperaturile mai scad ploaia se transformă în lapoviţă şi ninsoare în nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali timp în care ploile se extind şi în restul ţării, iar în sud sunt însemnate cantitativ, peste 20, 25 l/mp pe arii restrânse.

În Capitală, sâmbătă, cerul e variabil în prima parte a zilei, apoi norii acoperă cerul şi începe ploaia, iar vântul e tot mai alert. La amiază e cald însă, meteorologii prognozează 25, poate chiar 26 grade.

Luni, vremea se răceşte în toată ţara, mai accentuat în est, în centru şi în sud aşa că vremea devine rece pentru ultimele zile ale lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult acoperit de nori şi plouă mai ales în jumătatea de sud-est a ţării, unde ploile sunt şi mai însemnate cantitativ. În nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali trecător mai cad lapoviţă şi ninsoare. În primele ore vântul suflă mai tare în sud şi în sud-est, dar mai toată ziua e turbulent şi la munte. Maximele se vor situa în general între 2 grade în nordul Moldovei şi 19 grade pe litoral.

Vremea se răceşte accentuat şi în Capitală, aşa că la amiază nu sunt mai mult de 14, 16 grade. Cerul e noros aproape toată ziua, plouă şi vântul suflă ceva mai alert, aşa că vorbim despre o zi de toamnă mohorâtă.

Marţi vremea rămâne rece, cu maxime doar între 5 şi 13 grade. Temporar mai plouă în majoritatea regiunilor. La munte, dar trecător şi în nord şi în centru mai cad lapoviţă şi ninsoare, iar vântul suflă mai tare la munte şi în sud. De miercuri până spre finalul săptămânii temperaturile cresc, se apropie de normalul datei din calendar, dar temporar mai plouă însă pe arii restrânse în sud şi în est reapare ceaţa.

Vremea se răceşte puternic şi în unele zone va ninge. VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI