Sfaturi care te ajută să mănânci mai puţin

Înfometarea nu este o soluţie corectă şi sănătoasă pentru a pierde în greutate, însă ce facem atunci când poftele culinare depăşesc cantităţile sau numărul de mese recomandate? Una dintre cauzele surplusului de kilograme este şi mâncatul necontrolat.

18 feb. 2015, 12:12
Sfaturi care te ajută să mănânci mai puţin

Trucuri care te ajuta sa mananci mai putin:

1. Bucurati-va de fiecare inghititura. Pauzele mici intre inghitituri te ajuta sa iti dai seama daca iti mai este foame sau te-ai saturat si ar trebui sa te opresti. De asemenea, rezerva-ti timp pentru fiecare masa, cel putin 20 de minute, scrie bzi.ro.

2. Folositi vase mai mici. Un studiu din 2006 publicat in Jurnalul American de Medicina Preventiva arata ca oamenii au tendinta de a pune mai multe alimente pe farfurii mari si astfel au tendinta de a manca mai mult. Mananca din boluri si farfurii mici si astfel vei consuma mai putina mancare.

Citeşte şi Factori şi alimente care asigură saţietatea

3. Portionati mancarea. De cate ori nu ai desfacut un pachet de biscuiti sau o punga cu chipsuri si te-ai trezit ca ai dat-o gata in cateva minute? Nu poti urmari cat mananci daca nu ai o masura. Imparte mancarea intr-un recipient mic, sa stii exact cat de mult mananci.

4. Schimbati proportiile. De cele mai multe ori, farfuriile arata asa: bucati mari de carne langa niste carbohidrati si cateva legume ratacite. Mai bine, umpleti jumatate de farfurie cu legume, un sfert cu proteine si un sfert cu cereale integrale.

5. Consumati proteine. Studiile au aratat ca proteinele joaca un rol esential in reglarea consumului de alimente si mai ales in reglarea apetitului. Oamenii care consuma mai multe proteine se ingrasa mai putin dupa o pierdere semnificativa in greutate. Proteinele confera o senzatie de satietate pentru mai mult timp, deoarece digestia lor dureaza mai mult. Axati-va pe fasole, hummus, albus de ou, carne slaba si produse lactate sarace in grasimi.

Citeşte şi Alimentaţie sănătoasă: Regulile de bază pe care toţi nutriţioniştii le acceptă