Sfaturi cum să economiseşti bani în noul an. De ce nu e bine să joci la Loto

Prognozele economice nu anunta deloc o schimbare in bine a climatului economic astfel  ca sfaturile care te invata cum sa economisesti bani sunt mai mult decat bine venite.

29 dec. 2022, 10:03
Sfaturi cum să economiseşti bani în noul an. De ce nu e bine să joci la Loto

Noul an bate la usa! Unul dintre primele raspunsuri legate de intrebarea cum sa economisesti bani este sa nu mai arunci banii pe lucruri inutile, care nu-si justifica banii cheltuiti sau la care ai si variante mult mai ieftine. Mai jos va prezentam o lista de lucruri la care daca renunti vei economisi o multime de bani: cel putin 4.000 de lei anual. Si intr-o perioada de cadere economica precum cea actuala aceasta suma poate face diferenta dintre un trai decent si unul la limita subzistentei.

Cum se sărbătoreşte Anul Nou în lume. Cele mai ciudate obiceiuri cu care oamenii întâmpină noul an

Cum sa economisesti bani în noul an sfatul #1: Nu mai cumpara bilete loto
Stim foarte bine ca fiecare roman viseaza sa castige potul cel mare la 6/49, insa nu stim exact cat au cheltuit pe biletele loto. In SUA, americanii au cheltuit 58 miliarde de dolari pe bilete la loterie, aproximativ 200 de dolari de fiecare persoana. Cum sansele de castig sunt de 1/195 de milioane va inchipuiti cat va trece pana sa ajungeti miliardari. Mai bine investiti acea suma. Daca investiti 45 lei pe saptamana timp de 30 de ani, cu un castig de 6% pe an, banii de la loto s-ar putea transforma intr-un castig de 29.553lei.

Cum sa economisesti bani sfatul #2: Nu opta pentru garantia extinsa
Garantia extinsa de la distribuitori rareori se dovedeste benefica. In primul rand s-ar putea sa te coste mai mult decat daca ti-ai fi reparat singur produsul. In plus, fii atent la scrisul mic din josul paginii sau daca garantia este scrisa intr-o limba straina: s-ar putea ca acolo sa fie trecut ceva care iti va anula cererea de reparare sau inlocuire a produsului aflat in perioada de garantie extinsa. In orice caz, specialistii spun ca mai bine este sa pastrati banii si sa renuntati la garantia extinsa.

Aceste 4 zodii l-au prins pe Dumnezeu de un picior! Sunt binecuvântate până la Anul Nou 2023
Cum sa economisesti bani sfatul #3: Renunta la produsele de curatat
Aceste produse au ambalaje foarte frumoase si sunt promovate excelent. Cu alte cuvinte, marketingul din spatele lor este unul excelent. Insa poti economisi o gramada de bani daca iti creezi propriile alternative folosindu-te de produse precum otet, amoniac, bicarbonat si apa. Spre exemplu, poti obtine un produs nemaipomenit pentru stersul geamurilor dintr-un mixt de otet, alcool medicinal si apa.

Cum sa economisesti bani sfatul #4: Nu mai cumpara saci de plastic
Un alt element considerat de baza in orice casa, pe care insa nu merita cheltuiti banii, sunt sacii de gunoi. Cel mai bine este sa reutilizati pungile in care ati adus cumparaturile si, rareori, veti mai avea nevoie sa scoateti bani din buzunar pentru sacii de plastic.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.