Sfaturi de îngrijire a tenului gras

Dacă ai tenul gras, înseamnă că te confrunți cu început de acnee și faci eforturi mari pentru ca excesul de sebuum să nu-ți facă fața să strălucească. În cazul în care vrei să ai tenul perfect, ține cont de următoarele sfaturi de îngrijire a pielii.

15 mart. 2017, 09:26
Sfaturi de îngrijire a tenului gras

Ce cauzează pielea grasă

Tenul gras este cauzat de alimentația nesănătoasă sau de tulburările de somn. Dar, înainte de-a începe să ții o dietă restrictivă în speranța că pielea va deveni mai uscată, ar trebui să știi că nu alimentele sunt vinovate pentru tenul gras. Știai că hormonii sunt vinovați pentru producerea excesivă de sebuum?

Alege demachiantul potrivit 

Dacă ai tenul gras, trebuie să ții cont de regulile de îngrijire a pielii. Spală-te pe față dimineața și seara și folosește demachiantul potrivit tipului de ten avut. Alege-l pe cel care conține acid salicilic sau acid glicolic, ingrediente prezente în plante, care sunt frecvent întâlnite în conținutul produselor de îngrijire a pielii.

Aplică toner și cremă hidratantă

Curățarea pielii zi de zi este un început excelent în cazul în care te confrunți cu excesul de sebuum facial, dar includerea tonerului și a cremei hidratante vor ajuta la echilibrarea cantității de sebuum produs de piele. După curățarea pielii, este foarte important să aplici o cremă hidratantă. Chiar și după demachiere trebuie să folosești crema.

Spală prosopul după fiecare folosire

Folosirea aceluiași prosop timp de o săptămână nu este o idee prea bună pentru pielea grasă. Bacteriile prezente pe prosop, care sunt atrase de umiditate, pot provoca acnee dacă-l utilizezi zilnic pe pielea ta. Așadar, asigură-te că-l schimbi în fiecare zi pentru a evita compromiterea sănătății pielii.

Ai tenul uscat? Încearcă această mască cu portocale!