SFATURI DE LA MECANICI. 5 lucruri pe care să NU le faci niciodată maşinii tale

Specialiștii auto dau o mulțime de sfaturi, unele bune, altele mai greu de aplicat pe diferite tipuri de automobile. Există însă câteva legi pe care orice șofer ar trebui să le respecte dacă vrea să utilizeze mașina pentru o perioadă cât mai îndelungată.

03 feb. 2018, 07:44
SFATURI DE LA MECANICI. 5 lucruri pe care să NU le faci niciodată maşinii tale

Nu apăsa butonul „Start & Stop” în timp ce conduci

Dacă faci asta la o viteză rezonabilă nu se va întâmpla nimic rău, scrie auto-bild.ro. Mașinile moderne au un dispozitiv de siguranță pentru astfel de cazuri, dar e mai bine să nu o faci deloc.

Citeşte şi Maşina o ia pe unde vrea din când în când? Trebuie reglat unghiul de fugă. Cât costă geometria roţilor

Nu băga în marșarier în mers

Acest lucru nu este o idee deloc bună în timp ce automobilul rulează. Mașinile pot reacționa diferit și se poate strica cutia de viteză.

Nu selecta modul „parcare” în mers

La fel ca la marșarier, activarea acestei funcții este o idee nereușită. Computerul se poate bloca și s-ar putea să luați mașina de acolo pe o platformă.

Citeşte şi Descoperire BIZARĂ făcută de un MECANIC în timp ce repara UŞA unei MAŞINI. Ce a găsit l-a lăsat mască FOTO

Nu puneți multe chei care să atârne de cheia de contact

Greutatea poate deteriora contactul automobilului și acesta se poate slăbi și strica în timp. Sfatul mecanicului este să existe o singură cheie, aceea care este folosită pentru pornirea autoturismului.

Nu puneți mai mult ulei decât este necesar

Lipsa uleiului poate deteriora motorului, la fel și supraplinul acestuia. Tocmai de aceea, mecanicii spun că trebuie să existe un echilibru de ulei, echilibru indicat pe joja mașinii.