Sfaturi pentru a îmbunătăţi relaţia de cuplu

Publicat: Miercuri, 16 Mai 2012 09:57 // Actualizat: Miercuri, 16 Mai 2012 11:23 // Sursa: RTV.net

Există un cuvânt magic care are puterea de a dinamiza orice relaţie de cuplu. Este vorba despre apreciere. Chiar dacă sună simplu, puterea acestui cuvânt este uriaşă atunci când ne referim la relaţia de cuplu. Cele două aspecte ale sale, reunoştinţă şi recunoaştere sunt pentru oameni precum lumina soarelui şi apa pentru plante.

Foto: cabinet-psiholog.ro

În relaţia de cuplu modernă, oamenii au tendinţa de a se complace şi de a crede că lucrurile merg de la sine.

Trebuie să jonglăm cu slujba, cu familia, cu gospodăria, cu părinţii şi socri, cu problemele de sănătate. Nu este de mirare că persoana cu care avem o relaţie de cuplu poate fi lăsată de fiecare dată pe ultimul loc.

Din fericire, oferirea unei aprecieri sincere pentru partener necesită foarte puţin efort. Aprecierea este un instrument magic. În plus, prin faptul că îi arăţi partenerului apreciere îţi creşti propria satisfacţie în ceea ce priveşte relaţia de cuplu. Simultan, soţul/soţia se va simţi mai fericit şi susţinut din punct de vedere emoţional.

Încearcă aceste modalităţi simple prin care să întegrezi aprecierea în viaţa de zi cu zi:

Relaţia de cuplu # 1: Complimentează

Înainte de a deveni prea ocupat cu problemele pe care le ai de rezolvat într-o zi, oferă-i soţiei/soţului un compliment. Când îl/o vezi dimineaţa fă o areciere pozitivă în legătură cu felul în care arată. Spune-i că este drăguţ/ă, atrăgător/oare etc. Complimentează-i modul în care s-a îmbrăcat. Aminteşte-ţi că, în primul rând, vrea să fie atrăgător/oare pentru tine, aşa că oferă-i un feedback pozitiv.

Relaţia de cuplu # 2:  Trimite-i un mesaj scris

În timpul prânzului trimite-i un mesaj prin care să-i arăţi că te gândeşti la el/ea. Este o modalitate intimă de a-i spune celui iubit/e că-ţi pasă de el/ea. Cine nu-şi doreşte să ştie că partenerul se gândeşte la el în timpul zilei?

Citiţi mai mult pe sfatulparintilor.ro

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cuplu relaţia de cuplu sfaturi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 iun 12:05
...de cărţi de joc. Familia se destramă şi te întrebi unde oare ai greşit? Iată câteva lucruri foarte mărunte, dar care sunt extrem de importante într-o relaţie de cuplu. Fără ele, ...
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H