Sfaturi pentru a scăpa rapid de celulită

Perioada concediului de vară vine la pachet cu nemulțumirea aspectului fizic care nu este așa cum ți-ai fi dorit. Celulita poate da mari bătăi de cap. Află cum să scapi de inesteticul aspect al cojii de portocală cu câțiva pași simpli.

25 iul. 2017, 06:16
Sfaturi pentru a scăpa rapid de celulită

Dacă ai observat de ceva timp că ai început să te confrunți cu problema inestetică a celulitei mai ales în zona picioarelor și a abdomenului și vrei să te bucuri de o vară frumoasă fără să te ferești de ochii curioși i oamenilor axați pe defectele tale, iată cum poți scăpa de această problemă:
Mărește consumul de apă

O cauză a apariției celulitei este aportul insuficient de apă, deoarece aceasta hidratează celulele pielii și contribuie la uniformizarea și luminozitatea ei. Nu degeaba se recomandă să consumi cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Organele tale au nevoie de apă pentru a se putea desfășura corespunzător. Deshidratarea poate cauza multiple afecțiuni în organism.
Ai grijă la alimentație

Aspectul deranjant al celulitei se datorează țesutului adipos subcutanat. Este important să ai o alimentație echilibrată, să consumi deopotrvă fructe, legume care să îți furnizeze energia necesară, dar și proteină animală care să ajute corpul să ardă din grăsimile depozitate. Totul constă în moderație. Cele 3 mese principale trebuie să fie echilibrate astfel încât organismul să și primească doza necesară de nutrimenți.

Nu apela la dietele extreme și încearcă să ajungi la un echilibru benefic ție. Astfel de soluții radicale nu îți vor ajuta corpul să scape de problemele inestetice, ci îți vor dezechilibra sistemul digestiv și în timp vei acumula mai mult țesut adipos deoarece organismul nu știe când și cum va primi substanțe benefice lui și va face constant depozite de grăsime pentru a le folosi atunci când îi aplici o dietă drastică.

Acidul linoleic pe care îl poți regăsi în uleiul de floarea soarelui sau porumb te poate ajuta să combați problema retenției de lichide și să te ajute să scapi de celulele adipoase captive subcutanat.
Nu uita de relaxare

Tensiunea constantă și stresul te pot face să consumi mai multe alimente decât ai nevoie, mai ales produse de tip fast food deoarece îți lasă impresia că îți furnizează energie. Într-adevăr produsele de panificație îți oferă mai rapid senzația de sațietate, însă nu îți aduc un aport caloric bun.

Ajută la îmbunătățirea circulației tale sangvine și limfatice prin intermediul sportului și masajului. În felul acesta vei stimula procesul de eliminare a țesutului adipos. Activitatea fizică va ajuta la menținerea tonusului muscular, la instalarea relaxării în organism, la eliberarea endorfinelor care îți vor oferi o stare de bine și încredere în tine.

O minte relaxată se va reflecta în starea ta de spirit și în capacitatea maximă de concentrare.
Renunță la țigări

Acest viciu nu îți aduce nici un aport pozitiv. Deși îți lasă senzația vagă că te relaxezi, este o capcană în care pică mintea ta. Este principalul responsabil pentru construcția vaselor sangvine, a circulației deficitare care favorizează apariția aspectului de coajă de portocală. Renunță o perioadă la fumat, fă sport și masaj și vei vedea rezultatele pozitive.
Ai grijă la cafea

Limitează-te la o singură cafea dimineața și renunță la zahărul și laptele pe care îl adaugi în ea. Poți să înlocuiești cafeaua cu ceaiul verde. Antioxidanții din ceaul verde te ajută să combați retenția de apă, stimulează activitatea proceselor metabolice din organism și al eliminarea toxinelor. În plus și în ceaiul verde găsești o doză suficientă de cofeină, care îți va furniza energia necesară pentru a te mobiliza pe parcursul zilei.

Află ce se întâmplă în creierul tău când faci sport pe clicksanatate.ro.