Sfaturi pentru a-ţi repara părul degradat

Dacă ai părul degradat şi nicio coafură nu ţi se mai aşează, atunci aceste sfaturi sunt pentru tine. Înainte de a trece la treabă, ţine cont că procesul regenerării părului este puţin mai lung, necesită puţin efort, însă rezultatele te vor mulţumi.

RomaniaTV.net
11 iul. 2014, 19:57
Sfaturi pentru a-ţi repara părul degradat

1. Tunde-te

Soarele, caldura, cosmeticele pot indeparta uleiurile naturale ale parului si-l pot usca, rezultand varfurile despicate. Taie-ti 3-4 centimetri din par, si acesta va arata mult mai proaspat.

2. Spală-ţi părul numai când este necesar

Nimic nu este mai bun pentru par decat propriile sale uleiuri naturale. Samponarea zilnica poate distruge acest strat care iti hraneste parul.

3. Foloseşte şamponul corespunzător

Utilizeaza sampoanele care pe eticheta au formulele „intarire”, „antirupere” sau „regenerare”. Incearca sa nu iti samponezi parul zilnic. Exceptie sunt tipurile de par gras. Uda-ti parul inainte de a-l sampona si concentreaza-te doar pe masarea scalpului si pe o zona de 8 cm pornind din crestetul capului spre varfuri. Acolo se aduna sebuumul. Dupa ce ti-ai clatit parul, foloseste apa rece (cat de rece o suporti) pentru a inchide porii.

4. Hidratează părul

Utilizeaza balsamurile de par hidratante, care ajuta mai mult decat un balsam obisnuit. Evita produsele de styling care contin alcool. Foloseste ulei de cocos ca sa nu mai fie aspru.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro