Sfaturi pentru a ţine diabetul sub control

Diabetul afecteaza milioane de oameni si odata ce boala se dezvolta, este important sa ai multa grija, deoarece nu exista niciun leac. Este esential sa intelegi ce presupune aceasta boala si ce schimbari trebuie sa faci in stilul de viata si in alimentatie. Iata cateva sfaturi pentru a tine diabetul sub control.

17 nov. 2014, 06:50
Sfaturi pentru a ţine diabetul sub control

Fumatul este un obicei nesanatos dar si periculos pentru diabetici, mai ales pentru cei ce sufera de diabet tip 2. Fumatul cauzeaza ingustarea vaselor de sange, ceea ce limiteaza circulatia catre extremitati. Studiile arata, de asemenea, ca substantele din tigara maresc rezistenta la insulina a corpului, ceea ce poate fi extrem de daunator daca ai diabet.

Elimina mancarea fast-food din dieta ta

Daca esti diabetic, incearca sa elimini complet mancarea fast-food din dieta. Gateste si mananca acasa, unde poti avea un control sigur asupra cantitatilor de zahar, sare si asupra aportului caloric. Mancarea fast-food este plina de grasimi saturate si calorii ce pot duce la obezitate.

Fa exercitii fizice zilnic

Sedentarismul si obezitatea inrautatesc starea de sanatate, mai ales daca ai diabet. Aceasta afectiune incetineste circulatia periferica iar daca esti activ si te mentii intr-o forma fizica buna, vei simti efectele diabetului mult mai putin. Poti sa tii un jurnal al exercitiilor fizice pe care le faci pentru a avea o evidenta a progresului inregistrat.

Citeste articol integral la: curademiere.ro.