Sfaturi pentru detoxifierea organismului după Sărbători. Secretul nutriționiștilor care te va scăpa de kilogramele în plus

Sărbătorile de iarnă sunt pe sfârșite la fel ca și mesele îmbelșugate ale românilor. După această perioadă în care silueta a avut extrem de mult de suferit din cauza preparatelor tradiționale de la care nimeni nu s-a putut abține, nutriționiștii au dezvăluit un truc extrem de eficient care te va ajuta să scapi de kilogramele în plus.

02 ian. 2023, 17:55
Sfaturi pentru detoxifierea organismului după Sărbători. Secretul nutriționiștilor care te va scăpa de kilogramele în plus
Sfaturi pentru detoxifierea organismului după Sărbători

Sfaturi pentru detoxifierea organismului după Sărbători. Mesele îmbelșugate de care te-ai bucurat în perioada sărbătorilor de iarnă și-au pus amprenta pe silueta ta, însă nu trebuie să îți faci griji pentru că noi îți vom dezvălui un truc extrem de eficient care te va ajuta să scapi de kilogramele în plus ce îți dau bătăi de cap.

Citește și Ce să faci pentru detoxifierea ficatului gras. Opt reguli importante recomandate de medici de care să ții cont

Sfaturi pentru detoxifierea organismului după Sărbători

După excesele alimentare pe care le-ai făcut în timpul meselor de sărbători, nutriționiștii recomandă să adaugi în dieta ta cât mai multe sucuri. Acestea sunt pline de vitamine și vor ajuta extrem de mult la detoxifierea organismului căruia îi vor conferi și mai multă energie.

Experții atrag atenția ca în această perioadă nu trebuie să recurgi la diete drastice și nici nu trebuie să te înfometezi. Pentru ca organismul să își revină și să ai rezultate vizibile este foarte important să o iei cât se poate de încet.

Astfel, trebuie să îți planifici foarte bine mesele și să le respecți cu strictețe. Mai mult, la una dintre ele, consumă numai alimente vegetale.

Nutriționiștii recomandă să îți introduci în meniu chefirul și sana pentru că ele vor ajuta la întărirea florei intestinale.

De asemenea, nu trebuie să uiți de hidratare și să încerci să consumi cât mai multă apă cu lămâie pentru că îți va curăța organismul de toxinele acumulate în timpul meselor de sărbători. Mai mult, dacă o consumi în mod regula, pe lângă faptul că te va scăpa de kilogramele în plus, aceasta va ajuta digestia și va împiedica apariția pietrelor la rinichi.

Pentru un surplus de vitamine consumă cât mai multe citrice precum portocale, kiwi sau grapefruit, bogate în vitamina C.

Experții spun că una dintre cele mai bune variante de detox după sărbătorile de iarnă este consumul de legume și fructe verzi pentru că ele vor curăța foarte repede organismul și îi vor conferi un surplus de vitamine.

Potrivit lor, în această perioadă, din dieta ta nu ar trebui să lipsească salata vere, ardeii, varza, țelina, broccoli și spanacul.

Iar ca să ai parte de un detox ca la carte pe lângă meniul bogat în sucuri, fructe și legume trebuie să acorzi o importanță deosebită băilor cu sare și uleiuri esențiale pentru că sunt fantastice pentru organism și ajută la stimularea detoxifierii.

Totodată, nu trebuie să uiți de importanța somnului, care face minuni în detoxul de după sărbători.

Citește și Slăbește cu porumb fiert! Este cel mai bun detoxifiant pentru organism + Cum se prepară corect