Slăbește cu porumb fiert! Este cel mai bun detoxifiant pentru organism + Cum se prepară corect

Porumbul fiert este alimentul vedetă al verii, mai ales că poate fi găsit în parcuri, la munte și pe litoralul românesc. Pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor. Chiar şi prin fierbere, acesta îşi păstrează substanţele nutritive.

25 iul. 2022, 11:56
Slăbește cu porumb fiert! Este cel mai bun detoxifiant pentru organism + Cum se prepară corect
Porumbul fiert este cel mai bun detoxifiant pentru organism

Slăbește cu porumb fiert! Bogat în fibre, porumbul fiert asigură o digestie sănătoasă. De asemenea, este bogat în minerale, vitamina B5, dar și vitamina C, iar toate calitățile enumerate până acum îl fac un aliment recomandat în foarte multe diete. Acidul folic este prezent și el în porumbul fiert, el fiind necesar pentru a reda energia organismului. Alimentul vedetă al verii este și un bun detoxifiant și are nenumărate proprietăți care pot preveni cancerul la plămâni. Conține și vitamina E, estențială în reînnoirea celulelor, încetinind astfel procesul de îmbătrânire al pielii, un motiv în plus să îl adaugi în meniul tău zilnic. De asemenea, pentru că e bogat în vitamina B și B1, porumbul fiert te scapă instant de stres, dar și de bolio cardiovasculare, şi poate scădea și nivelul colesterolului din sânge. Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.

Slăbește rapid cu dieta de 1200 kcal a reputatului chirurg Younan Nowzaradan. Cele trei principii care trebuie respectate pentru rezultate optime

Prin fierbere, porumul își pierde o parte din proprietăți, însă se duc și caloriile odată cu ele. Pentru că el conține și potasiu, dar și carbohidrați, când e consumat regulat grăbește arderea grăsimilor din organism. Vitamina A se regăsește și ea din belșug în porumbul fiert, ea fiind un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.

Mihaela Bilic dezvăluie „Dieta Săracului”. Cum să slăbeşti 30 de kilograme în şase luni

„Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire. Un porumb fiert ne asigura 10% din vitamina C necesară pentru o zi şi 15% din necesarul de vitamina B5”, spune Marina Grigore, specialist în apifititerapie, conform Adevărul.

Mod de preparare

Porumbul se rupe în două părţi egale. Dacă vârful nu are boabe mari, se rupe şi se aruncă. Fundul oalei se tapetează cu panuşi spălate în prealabil. Fiecare bucată de porumb se aşază cu grijă în oală, apoi acoperiţi din nou cu panuşi. Se acoperă cu apă tot porumbul. Se pune o farfurie peste el pentru a nu se ridică deasupra apei.  Oala se pune pe foc mare până când începe să fiarbă. Apoi se dă focul la mediu spre mic. Se fierbe timp de 30 de minute.