Sfaturi pentru mame: Ce să nu îi dai copilului să mănânce, în primul an de viaţă

În jurul vârstei de 6 luni, începe diversificarea alimentaţiei bebeluşului tău şi el va servi primele sale linguriţe de mâncare solidă. Aşa cum îţi recomandă pediatrul, în schema diversificării hranei bebeluşului vei începe să îi introduci anumite fructe, legume, cereale integrale şi încet-încet alte alimente pe care le consumaţi şi voi în casă.

02 mart. 2013, 06:43
Sfaturi pentru mame: Ce să nu îi dai copilului să mănânce, în primul an de viaţă

În elanul diversificării hranei bebeluşului, unii părinţi greşesc şi introduc alimente prea devreme, fără să ştie că acestea sunt periculoase pentru sănătatea celui mic. Corpul lui fragil nu este adaptat să digere chiar orice aliment din bucătărie şi nu este un motiv de lăudă că bebeluşul tău consumă produse pe care alţii nu pun gura. Este nevoie de mare atenţie. Cel puţin în primul an, trebuie respectată cu sfinţenie listă alimentelor interzise bebeluşilor.

Iată ce nu ai voie, sub nicio formă, să laşi să ajungă în corpul copilului mic în primul său an de viaţă:

Ciocolată: Acest produs dulce poate declanşa o reacţie alergică. În mod particular, copiii foarte mici riscă să facă alergii severe care se moştenesc.

Albuşul de ou: Proteinele din albuşul de ou pot cauza o reacţie alergică severă la unii bebeluşi. Gălbenuşul de ou este în regulă, în schimb, cu condiţia să fie gătit în prealabil (oul fiert tare).

Laptele de vacă: Acesta conţine o proteină numită caseină care poate irita tractul digestiv al copilului sau poate cauza pierderi mici de sânge prin scaunul fecal, ducând la scăderea nivelului de fier din sânge şi deci la anemie feripitivă.

Dacă bebeluşul nu tolerează bine laptele praf şi abia aştepţi să îl treci pe lapte de vacă (uneori şi din pricina costurilor) caută o formulă hipoalergenică în care proteinele din lapte au fost eliminate. Alte produse lactate, cum sunt iaurtul sau brânza, sunt în general sigure pentru bebeluşi, dar trebuie şi ele evitate, dacă ştii că în familie există alergii la lapte şi produse lactate. Nu ştii dacă nu cumva copilul moşteneşte alergia sau nu.

Citeşte continuarea pe http://sfatulparintilor.ro/bebelusi/alimentatie-bebelusi/alimentatie-diversificata-diversificarea-la-bebelusi-alimente-interzise-mancare-bebelusi/