Sfaturi pentru o căsnicie împlinită

Dacă îţi doresc să-ţi petreci tot restul vieţii alături de persoana iubită, după cum ai promis în momentul căsătoriei, atunci trebuie să-ţi consideri căsnicia o prioritate, în fiecare zi. Trebuie să ştii să menţii vie împlinirea de la începutul mariajului!

RomaniaTV.net
17 mai 2013, 08:02
Sfaturi pentru o căsnicie împlinită

Multi dintre noi am experimentat, pe propria piele, felul in care o relatie de lunga durata ne schimba si in bine, si in rau. Cand vine vorba de casnicie, trebuie sa dai dovada de mai multa daruire pentru a mentine starea de implinire vie, o perioada mai lunga de timp – de preferinta, tot restul vietii.
 
Deseori, sa eludezi rutina si presiunile poate parea o reusita greu de atins si, mai ales, dificil de sustinut. Lucrurile mici, de zi cu zi, sunt cele care contribuie, cu adevarat, la realizarea scopului suprem al oricarui cuplu proaspat casatorit: o casnicie implinita.

Iata care sunt acele „lucruri mici”, dar esentiale care fac un mariaj fericit:
 
1. Mancati sanatos – un studiu efectuat la Universitatea di Warwick a demonstrat ca persoanele care mananca mai multe fructe si legume au o stare psihica mai buna, pe termen lung. Include in „dieta de cuplu”, care ar trebui sa reprezinte alimentatia zilnica, fructe si legume din belsug pentru a avea mai multa energie, pentru a beneficia de un somn mai odihnitor si a avea o stare de spirit pozitiva. Sanatatea trebuie sa fie pe primul loc, atat pe plan individual, cat si in cuplu, daca partenerii vor cu adevarat sa dea tot cei mai bun din ei.
 
2. Gasiti-va timp pentru exercitiile fizice – sportul merge mana-n mana cu alimentatia sanatoasa. Una nu ar trebui sa o excluda pe cealalta, ci ar trebui sa se completeze reciproc. O viata sexuala activa depinde, in mare masura, si de starea de sanatate, iar daca in primii ani de casatorie, partenerii au pus pe ei fiecare cateva zece kilograme, nu-i de mirare ca apetitul sexual si atractia fizica scad. Iesiti la alergat impreuna. Nu trebuie sa alergati 20 de kilometri in fiecare zi, dar de trei-patru ori pe saptamana puteti iesi impreuna la un jogging usor de cinci kilometri. Este bine atat pentru sanatatea corpului, cat si pentru cea a mintii, ca sa nu mai vorbim ca este distractiv in doi.
 
3. Nu incetati sa vorbit despre inceputurile relatiei – primele luni sau primii ani de relatie sunt cei mai frumos si nu va sfiiti sa va amintiti de vremurile frumoase, cu nostalgie. In felul acesta, niciun nu veti uita de cine v-ati indragostit la inceput.
 
4. Imprieteniti-va cu prietenii celuilalt – este dificila o relatie in care ea nu suporta prietenii lui si invers, iar o astfel de situatie intr-o casnicie este cu atat mai incomoda. Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa va imprieteniti cu prietenii celuilalt. Astfel va asigurati o viata sociala activa si riscati mai putin sa cadeti in rutina.
 
5. Permite partenerului sa petreaca timp doar cu „ai lui” – orice om are nevoie de spatiu si de timp personal pe care sa il umplu cum considera de cuviinta. Totodata, fiind vorba de sexe opuse, este clar ca el nu are cum sa se simta vesnic bine cand ea il obliga sa vina cu ea cand se intalneste cu fetele si discuta despre par, haine si scutece. Ideal este ca ambii parteneri sa permita celuilalt sa aiba cateva ore pe saptamana, sau cand prefera celalalt, in care sa se vada cu „ai lui” sau „ale ei”. Viata in doi este frumoasa, dar prezenta permanenta poate deveni sufocanta. Din acest motiv, acordati-va timp de respiro.

CONTINUAREA PE LYLA.RO.