Sfaturi pentru o vacanţă fără griji alături de copilul tău de la dr. Iolanda Vivisenco, medic pediatru

Ati asteptat un an intreg vacanta, prin urmare va doriti sa iasa totul perfect. Este posibil chiar si atunci cand mergeti impreuna cu cei mici in calatorie, cu o conditie insa: aceea de-a respecta sfaturile dr. Iolanda Vivisenco, Medic Primar Pediatrie, Asistent Universitar, doctor in medicina.

RomaniaTV.net
08 aug. 2018, 08:45
Sfaturi pentru o vacanţă fără griji alături de copilul tău de la dr. Iolanda Vivisenco, medic pediatru

Ce mananca copiii si de unde? La ce trebuie sa fie atenti parintii, in privinta alimentatiei atunci cand pleaca cu cei mici in vacanta?

Dr. Iolanda Vivisenco: Cu cat copilul este mai mic, cu atat mai multa atentie trebuie sa acorde parintii alimentatiei in timpul vacantei. Pana la varsta de 2 ani este indicat sa nu oferim copilului mancare de restaurant si mai ales din reteaua ambulanta, deoarece riscul unei forme severe de toxiinfectie alimentara este foarte mare la aceasta varsta. Pentru ei cel mai indicat este ca parintii sa plece cu mesele deja preparate si congelate sau sa aleaga destinatii unde au posibilitatea sa ii pregateasca masa celui mic. Este bine sa respectam aceeasi alimentatie cu care este obisnuit copilul si in vacanta si sa evitam administrarea de alimente noi, pentru a preveni declansarea unor intolerante sau alergii in concediu.

Cum recunoastem simptomele raului de transport ( masina, avion, vapor): la copii si cum se trateaza?

Dr. Iolanda Vivisenco: Raul de miscare se caracterizeaza prin simptome in special de natura digestiva: disconfort abdominal, greata sau chiar varsaturi, insotite si de semne generale precum paloare, senzatie de rau, transpiratii reci. O serie de masuri sunt de luat in seama atunci cand avem un copil cu rau de miscare. In primul rand, acesta trebuie incurajat sa nu se concentreze pe obiecte situate la mica distanta precum telefonul, tableta sau cartile, ci sa priveasca catre obiecte sau peisaje situate la distanta. Daca vorbim de raul de masina, ventilatia aerului este foarte importanta. Deoarece cel mai adesea raul de miscare se complica cu varsaturi, este foarte important sa nu oferim copilului o masa copioasa anterior calatoriei, ba chiar sa evitam intru totul aceasta masa, daca avem o calatorie scurta. In cazul drumurilor lungi trebui sa alegem alimente cat mai usor de digerat si in cantitate mica. Medicamente cu efect antivomitiv pot fi prescrise de catre medic pentru a fi administrate anterior calatoriei.

Muscaturile de insecte: tantari, albine, capuse. Cum procedam in cazul celor mici?

Dr. Iolanda Vivisenco: Cel mai important este sa preveniti aceste evenimente nedorite, asa incat folosirea unor solutii repelente adecvate pentru varsta, se impune in timpul sezonului estival. Ciupiturile de insecte necesita un tratament special daca sunt insotite de inflamatie importanta a tesuturilor din jur cu tumefactie, durere, caldura si roseata locala. In aceste cazuri un prim pas la indemana este aplicarea de comprese reci. Daca semnele de mai sus persista se pot folosi unguente cu efect antialergic sau antiinflamator.

Citeste continuarea pe superbebe.ro