Sfaturi pentru părinţi: Ce să faci când copilul tău se poartă ca un bebeluş

V-aţi confruntat vreodată cu un uşor regres al copilului vostru? În sensul că dintr-o dată îşi suge degetul, merge de-a buşilea sau vrea biberon, deşi a depăşit de mult acest stadiu? Dacă da, atunci aceste sfaturi pentru părinţi oferite de specialişti în psihologia copilului v-ar putea fi de folos.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 05:31
Sfaturi pentru părinţi: Ce să faci când copilul tău se poartă ca un bebeluş

Vă puneţi, desigur, întrebări de genul „Are ceva?”, „E bolnav?”. Ei bine, nu este nimic în neregulă cu copilul. Probabil, în dezvoltarea memoriei lui, îşi aminteşte fragmente de când era bebeluş şi cât de bine se simţea înconjurat de atenţia şi dragostea părinţilor. O altă posibilitate este ca el să se distreze, pur şi simplu. Poate că v-aţi amuzat la un moment dat pe seama lui pentru faptul că mergea de-a buşilea, i-aţi acordat mai multă atenţie, v-aţi jucat şi a prins reţeta.

Unii copii au acest regres atunci când se petrece o schimbare în rutina lui. A apărut un frate sau o soră? Merge la creşă sau la grădiniţă pentru prima dată? Plănuiţi să vă mutaţi? Aveţi probleme/certuri/tensiuni în familie? Toate aceste aspecte ar putea perturba siguranţa interioară a copilului. Şi atunci, apelează la aceste gesturi pentru a se simţi confortabil.

Dacă răspunsul este „da” la oricare din întrebările de mai sus, atunci trebuie să-i înlăturaţi nesiguranţa prin acordarea de mai multă atenţie, îmbrăţişări, timp mai mult petrecut împreună. Când se va simţi în deplină siguranţă, atunci acest comportament va dispărea.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro