Sfaturi pentru părinţii cu copii rebeli

Mai sunt câteva zile şi elevii se vor întoarce la şcoală. Dacă pentru unii părinţi şi copii este un prilej de bucurie, pentru alţii este un coşmar. Părinţii de copii rebeli, în special adolescenţi, se gândesc cu o oarecare teamă la noul an şcolar.

RomaniaTV.net
05 sept. 2014, 20:20
Sfaturi pentru părinţii cu copii rebeli

Vor reîncepe problemele de genul trezitului greu dimineaţa, crizelor şi mofturilor, sau a discuţiilor cu profesorii având ca tema încăpăţânarea exagerată a copilului. În cazul în care vă aflaţi în această situaţie, iată 4 sfaturi oferite de specialiştii site-ului Empoweringparents.

1: Comunicarea este cheia

Comunicarea cu copilul, dar mai ales cu profesorii reprezintă cheia. De multe ori, cadrele didactice sunt frustrate atunci când se confruntă cu un astfel de copil şi tind să-l marginalizeze. Însă rolul lor este să educe. Iar împreună cu părinţii trebuie găsite cele mai bune căi de a transforma un copil rebel într-un adult responsabil.

2: Responsabilizează copilul

Ca adulţi, părinţii fac tot ce le stă în putinţă pentru a le oferi copiilor lor toate mijloacele de care au nevoie pentru a reuşi. Îi duc la şcoală, le cumpără rechizite, haine, le oferă sprijinul în înţelegerea lecţiilor şi în rezolvarea temelor, însă alegerile le aparţin copiilor. Dacă ei încalcă regulile, responsabilitatea este a lor şi nu a părinţilor. Responsabilitatea părinţilor este să stabilească clar care sunt consecinţele şi recompensele pentru acţiunile copiilor.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.