Sfaturi pentru Simona Halep în caz de dopaj: „Poți să o iei razna în astfel de momente”

Simona Halep, cea mai bună jucătoare română de tenis, este suspendată provizoriu pentru dopaj, aştetând verdictul oficial al ITIA.

08 aug. 2023, 17:12
Sfaturi pentru Simona Halep în caz de dopaj: „Poți să o iei razna în astfel de momente”
Un jurnalist celebru din România o face praf pe Simona Halep. "Roxadustatul nu se găsește în papanaşi. E posibil să se mai fi dopat"

Simona Halep trăiește momente dificile. Cazul ei a fost sub lupa tribunalului Sport Resolutions, care a analizat cu atenție toate detaliile.

Verdictul însă se lasă așteptat, iar fiecare zi de așteptare poate fi una chinuitoare. Printr-o experiență neplăcută de acest fel a trecut și fosta mare atletă a României, Violeta Beclea Szekely. Ea a fost depistată pozitiv la steroizi în februarie 1995 și a fost suspendată pentru patru ani.

În podcastul OrangeSport, Violeta Beclea Szekely a avertizat-o pe Simona Halep: ”Nu este deloc uşor. Eu cred că marchează mult un om, o astfel de experienţă. Te trezeşti într-o situaţie care nu-ţi aparţine. E foarte greu de gestionat. Dacă nu ai oameni fideli lângă tine, care să te ajute să depăşeşti momentul poţi să o iei razna. Eu am albit peste noapte. La propriu. De seara, până a doua zi dimineaţă am albit.

Simona Halep, lovitură teribilă înainte de US Open. Anunţ oficial de la WTA
Însă, ce pot să-i spun e că ce nu te doboară te întăreşte şi te face mai puternic. Important este să te ridici şi să demonstrezi contrariul. Mai devreme sau mai târziu îl demonstrezi, dacă lucrurile sunt aşa cum susţii că sunt şi n-ai niciun soi de implicare.

Cred că o poate întări şi poate merge mai departe. Sunt atâtea exemple care au demonstrat contrariul. Cel mai bine e să faci lucrul ăsta. Tocmai, ca să demonstrezi că lucrurile au stat altfel la momentul respectiv”, a povestit Violeta Beclea-Szekely la podcastul ”Orange Sport cu Mircea Meşter”.

Lovitură pentru Simona Halep şi Mouratoglou!

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a confirmat vineri că Clement Reix, fost jucător profesionist de tenis și actual antrenor francez, a fost suspendat din acest sport pentru 12 luni și amendat cu 10.000 de dolari ca urmare a două încălcări ale Programului Anticorupție în Tenis (TACP), potrivit site-ului oficial.

Clement Reix face parte din Academia Mouratoglou, deținută de antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou. Clement Reix i-a propus elevei sale, care era în același timp și soția sa, să aranjeze anumite meciuri.

„ITIA confirmă că Clement Reix, fost jucător profesionist de tenis și actual antrenor francez, a fost suspendat din acest sport pentru 12 luni și amendat cu 10.000 de dolari în urma a două încălcări ale Programului Anticorupție de Tenis (TACP).

Încălcările sunt legate de cazul fostei soții a lui Reix, Sherazad Reix, care a fost acuzată – și nu a contestat, de șase încălcări ale TACP, ducând la o suspendare de patru ani. Ofițerul independent de audieri anticorupție Amani Khalifa a constatat că Clement Reix a acceptat o plată pentru a influența negativ performanța lui Sherazad Reix la un eveniment, precum și că nu a raportat o infracțiune de corupție. Ambele infracțiuni au avut loc în 2018.

Gigi Becali, prima reacţie după ce FCSB s-a întors cu victorie în Ghencea. „Acum nu ştiu, sper să mai vedem, să nu ne grăbim”

Sancțiunea înseamnă că, din 25 iulie 2023 până în 24 iulie 2024, lui Clement Reix îi este interzis să joace, să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de organele de conducere ale tenisului”, a precizat agenția internațională din tenis.

Pedeapsa pentru Clement Reix vine după ce Sherazad Reix, fosta sa parteneră, a fost interzisă din tenis pentru blaturi la începutul sezonului.

Potrivit ITIA, Clement Reix a încălcat două clauze: nicio persoană nu trebuie, direct sau indirect, să solicite sau să accepte bani, beneficii sau contraprestații cu intenția de a influența în mod negativ eforturile unui jucător în orice eveniment; în cazul în care un jucător știe sau suspectează că o altă persoană a comis o infracțiune de corupție, va fi obligația jucătorului să raporteze aceste cunoștințe sau suspiciuni către ITIA cât mai curând posibil.

Pe lângă suspendarea de patru ani dictată împotriva ei, Sherazad a trebuit să plătească și o amendă de 30.000 de dolari.