Sfaturi PRACTICE împotriva CANICULEI. Cum să te răcoreşti cu BANI PUŢINI şi fără stres

Vara s-a instalat confortabil în ţară şi odată cu ea canicula a început să ne facă zile fripte, la propriu. Cu toate că cei care deţin un aparat de aer condiţionat pot dormi liniştiţi, există şi persoane care nu şi-l permit sau din motive medicale nu îl pot folosi. Sfaturile de mai jos se adresează celor care vor să se răcorească cu bani puţini şi fără prea multe complicaţii.

08 iul. 2015, 07:19

Păstrarea unei temperaturi scăzute în cameră pe timpul verii este unul dintre principalele lucruri pe care oamenii trebuie să îl facă. Astfel, nu este vorba doar de confort, ci şi de sănătate, căldură prea mare având efecte neplăcute asupra corpului. Sfaturile de mai jos prezintă o colecţie de idei la care oamenii recurg pentru a se bucura de vară fără neplăceri.

Citeşte şi CODUL PORTOCALIU DE CANICULĂ a fost EXTINS. Vezi hărţile

1. Poartă haine subţiri, în culori deschise, preferabil din bumbac.

2. În magazine sunt disponibile numeroase recipiente cu vaporizator. O astfel de sticlă, ţinută în frigider, poate oferi câteva secunde de răcoare de fiecare dată când este acţionat. Mai mult, aplicarea de vapori de apă pe haine, în perioada verii, le poate „călca” fără ajutorul unui fier de călcat.

3. Nu deschideţi geamurile pe timpul zilei, în special la amiază, ci doar noaptea şi dimineaţa devreme.

4. Instalaţi în casă sau apartament mai multe ventilatoare amplasate strategic, astfel încât aerul să circule. Pentru a răci aerul, în faţa lor se pot amplasa sticle cu apă îngheţată. Mai mult, pentru a scădea temperatura de îngheţ, în apă se poate adăuga sare.

5. Duşurile reci şi frecvente pot răcori corpul.

6. Persoanele care poartă şepci sau bandane le pot înmuia în apă rece înainte de purtare.

7. În zilele toride trebuie evitată cofeina şi consumul de alcool deoarece acestea provoacă dezhidratare.

8. Pentru un somn „răcoritor”, cearşafurile pot fi introduse în frigider şi scoase înainte de culcare, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru haine.

9. Atunci când căldura este insuportabilă pe timpul nopţii cearşafurile pot fi udate cu apă. În astfel de cazuri, este obligatoriu ca sub ele să fie amplasat un prosop pentru a nu se uda salteaua.

10. În timpul caniculei se evită gătitul sau folosirea oricărui dispozitiv ce emană căldură, cum ar fi cuptor, fier de călcat, etc.

Citeşte şi Cum să îţi pregăteşti maşina pentru vară. Ce trebuie să faci