Sfaturi să îţi faci mai puţine griji

Griji, griji şi iarăşi griji! Să te îngrijorezi nu te ajută să rezolvi problemele. De fapt, dacă nu ai o gândire pozitivă, nu vei face altceva decât să te adânceşti în anxietate.

RomaniaTV.net
30 mai 2013, 05:46
Sfaturi să îţi faci mai puţine griji

Ce face cel mic la scoala, cum evolueaza starea de sanatate a parintilor, probleme financiare, incertitudinea locului de munca, cate si mai cate astfel de griji avem in fiecare zi. Cu totii ne confruntam cu astfel de situatii, diferenta dintre cei care reusesc sa le rezolve si cei care nu se afla tocmai in gandirea pozitiva. Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi daca vrei sa nu-ti mai faci griji.

Gandire pozitiva – sfatul #1: Cum scapi de grijile de la locul de munca?

In aceste vremuri grele din punct de vedere economic, un job este departe de a fi un lucru cert, asa ca toti ne facem griji intr-un fel sau altul cu privire la viitorul nostru profesional. Pentru a evita prea mult stres este bine sa fii cat mai realist. Chiar daca in general este un moment dificil economic, trebuie sa stii exact ce se intampla cu firma ta sau la locul tau de munca. Discuta cu seful tau si afla cum poti sa iti consolidezi postul si sa devii indispensabil. Afla ce proiecte cheie desfasoara firma si implica-te.

 

Gandire pozitiva – sfatul #2. Banii trebuie tinuti sub control

Chiar si cei care castiga bine si au bani pusi de-o parte pot sa intampine oricand greutati financiare cauzate de pierderea locului de munca, sau din cauza unei boli. Esti predispus la a-ti face griji din cauza banilor daca ai crescut intr-o familie care s-a confruntat mereu cu astfel de probleme. In alte cazuri, oamenii compenseaza cu bani problemele si lipsurile din viata sentimentala sau familiala. Ca sa iti treaca grijile nejustificate trebuie sa te organizezi.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Cum să te calmezi în 30 de secunde. VEZI SFATURI