Sfaturi să-ţi faci copiii să citească

Una dintre cele mai importante sarcini ale unui părinte responsabil este să trezească în copiii săi dorinţa de a citi. Obiectivul poate fi mai greu sau dimpotrivă foarte uşor, în funcţie de firea fiecărui copil. Unii dintre ei încep să buchisească tâlcul primelor litere, în vreme ce alţii, indiferent de efortul depus de părinte, nu au nicio tragere de inimă să pună mâna pe carte.

02 nov. 2014, 21:43
Sfaturi să-ţi faci copiii să citească

In cazul acestor micuti, un parinte trebuie sa dea dovada de creativitate si sa apeleze la diverse trucuri pentru a le trezi interesul astfel incat sa inceapa sa citeasca diverse povesti.

Iata cateva sfaturi sa-ti faci copiii sa citeasca:

1. Subliniaza cuvintele cu markerul

Acest truc este perfect pentru a-i invata pe cei mici cum se scrie corect un cuvant. Si tot ce ai nevoie este de un marker, o lanterna si de un pachet de post it-uri. Pune aceste hartii in camera copilului, undeva unde sa le poata vedea cu usurinta si incurajeaza-l sa citeasca pe litere cuvantul seara, dupa ce s-a bagat in pat, in timp ce-l lumineaza cu lanterna. Copiii iubesc sa se joace cu fascicolul de lumina, iar repetarea literelor ii va face sa le recunoasca usor atunci cand le gasesc intr-o carte.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Citeşte şi Cărţi pentru copii INTERZISE din motive incredibile