Sfaturi utile dacă ai rămas FĂRĂ JOB

Odată cu criza economică şi consecinţele ei dezastruoase, pe piaţa muncii au venit şi studiile pe tema efectelor crizei asupra oamenilor. Unul dintre acestea arată că şomajul e un factor major de risc pentru depresie chiar şi în cazul oamenilor care până în acel moment erau adevărate monumente de echilibru psihic.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 08:44
Sfaturi utile dacă ai rămas FĂRĂ JOB

Pentru că noi şi Grecia suntem singurele ţări rămase încă în criză în Europa şi, deci, luminiţa de la capătul tunelului pare tot mai îndepărtată, sfaturile experţilor de la beliefnet.com despre cum să îţi păstrezi sănătatea mentală şi fizică atunci când totul pare să se prăbuşească în jurul tău pot fi de ajutor multora dintre noi.

1. Ia o pauză

Vrei, nu vrei, tocmai şi s-a dat ocazia să-ţi tragi sufletul şi probabil că aveai mare nevoie de asta. Ca să te simţi imediat un pic mai bine, gândeşte-te la tot ce urai la vechiul loc de muncă. Fă o listă! Vezi ce bine e? Vei reintra oricum curând în cursa nebună, aşa că profită de ocazie să te odihneşti un pic, să mănânci o masă caldă la prânz şi să nu mai stai tot timpul cu ochii pe ceas. Această pauză te va ajuta să devii mai rezistent decât crezi. În plus, ai nevoie să-ţi recapeţi forţele înainte de a începe goana după un nou job.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro