Sfidare în direct, la TV. Ministrul Eduard Novak a refuzat să recite versurile imnului României (VIDEO)

Eduard Novak, ministrul român de etnie maghiară de la Ministerul Sportului, a făcut încă o gafă, în cadrul unei apariții publice.

15 mai 2022, 21:40
Sfidare în direct, la TV. Ministrul Eduard Novak a refuzat să recite versurile imnului României (VIDEO)

Eduard Novak a fost provocat într-o emisiune TV să recite câteva versuri din imnul țării noastre, însă a reacționat sfidător, ca de obicei. Prezentatorul Dan Bucura, de la B1 TV l-a invitat pe ministrul Sportului să recite primele versuri din imnul României. În replică, politicianul UDMR a râs fără oprire și a spus doar „Da, da”.

Reacția demnitarului român l-a lăsat uimit pe jurnalistul Dan Bucura.

„Așa ceva te lasă fără cuvinte… Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al Romaniei!”, a declarat Dan Bucura.

 

Eduard Novak, încă un derapaj în direct

 

În cadrul emisiunii TV, Eduard Novak a vorbit și despre scandalul de la meciul de hochei, când naționala României a intonat imnul așa-zisului ținut secuiesc. Ca de obicei, Eduard Novak a aruncat vina pe terți, în cazul de față Federația de Hochei și politicieni.

„E un scandal care a fost foarte manipulat politic, în primul rând. De ce am reacționat așa târziu? Am vrut să văd reacțiile și ce s-a întâmplat acolo. Acești jucători nu au cântat imnul, doar au stat în fața oamenilor, au ascultat spectatorii. Unii au adunat câteva like-uri în plus. Au reușit să obțină niște avantaje politice, dar acest lucru trece.

Dar ce va fi cu acești sportivi care luptă pentru România? Nu cred că vreun sportiv, Szabó, eu sau Boloni, am simulat ceva când am reprezentat țara. Sportivii din Harghita care reprezintă 70% din lotul național, au transpirat, luptat, au adus România în eșaloul 2 mondial. E foarte greu… Toate pornesc de la Federație, totul poate să provină din sânul Federației. Vor urma niște alegeri acolo”, a declarat Eduard Novak, la B1.

În urma episodului de la meciul de hochei, românii cer cu insistență demiterea lui Eduard Novak de la minister.