Sgt Pepper’s are o nouă copertă, după 45 de ani

Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, înregistrat de Beatles în vara lui 1967, este considerat cel mai influent album din istoria muzicii rock.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 07:50

Inclusiv coperta lui a făcut carieră şi e la fel de celebră. Cei patru muzicieni apar acolo în mijlocul unui grup pestriţ compus din personalităţi marcante ale lumii culturale şi politice. De la Marilyn Monroe la Karl Marx şi de la Bob Dylan, la Edison. Pentru această operă artistul pop Peter Blake a câştigat 200 de lire sterline.

Ulterior, Blake a devenit celebru, e considerat unul din părinţii artei pop şi a obţinut titlul de „sir”. Acum, la împlinirea vârstei de 80 de ani, el a creat o variantă „updatată” a coperţii lui Sgt Pepper. Pe ea apar personalităţi care s-au impus din 1967 încoace: Noel Gallagher de la Oasis, Amy Winehouse, Kate Moss, Eric Clapton, Elton John sau Steve Jobs. Au dispărut, în schimb, chiar cei patru Beatles. “E o problemă de drepturi de autor, explică Blake. Ca să-i pun acolo e nevoie de acceptul lui Apple Records”. În locul celebrului cvartet, artistul a pus o fotografie a propriei familii. Doar e ziua lui, nu?

Lucrarea va fi expusă în iunie, în Marea Britanie, la Wayne Hemingway’s Vintage Festival.