„SHARKNADO” a fost desemnat CEL MAI INUTIL CUVÂNT al anului

În timp ce "because" a primit titlul de Cuvântul Anului în SUA, un alt cuvânt, mai degrabă curios, a fost premiat pentru inutilitatea sa: "Sharknado".

RomaniaTV.net
08 ian. 2014, 18:18
„SHARKNADO” a fost desemnat CEL MAI INUTIL CUVÂNT al anului

Premiul a fost creat în 1991 şi a devenit o tradiţie de cealaltă parte a Atlanticului. În fiecare an, în luna ianuarie, American Dialect Society (ADS) se reuneşte pentru a alege Cuvântul Anului. Premiul pentru 2013 a fost câştigat de „because”, după ce în anii precedenţi fuseseră desemnate câştigătoare cuvintele „hashtag”, „occupy”, „app” şi „tweet”, informează lalibre.be, citată de Agerpres.

ADS a adăugat un pic de sare şi piper din 2008, creând o serie de premii care să răsplătească, uneori cu ironie, evoluţii şi derivate ale limbii lui Shakespeare. La Cuvântul Anului s-au adăugat cel mai folosit cuvânt, cel mai creativ, cel mai eufemistic şi cel mai inutil.

În acest an, cel mai inutil cuvânt a fost ales „Sharknado”. Termenul, contracţie din „shark” (rechin) şi „tornado” (tornadă), a fost creat special pentru un film TV cu buget mic, difuzat vara trecută pe SyFy. În film o imensă tornadă absoarbe rechini din Oceanul Pacific, pe care îi lasă să cadă, asemenea unei ploi, peste Los Angeles.

Filmul a avut o audienţă mai ridicată când a fost redifuzat decât atunci când a rulat prima oară pe micile ecrane, lucru datorat în mare parte reţelei Twitter, unde internauţii şi-au împărtăşit pasiunea pentru peliculă în ritm de circa 5.000 mesaje pe minut. Prin urmare, ADS a considerat că termenul „Sharknado” a marcat îndeajuns anul 2013 pentru a-l lua în considerare.