Shelby GT: cel mai puternic Mustang de serie

După GT350 şi GT350R, preparatorul american Shelby prezintă şi versiunea GT. Deşi numele nu spune mare lucru, trebuie să ştiţi că vorbim despre cel mai puternic Mustang din producţia de serie. Shelby GT dezvoltă 635 CP şi va fi comercializat şi în Europa.

RomaniaTV.net
11 feb. 2015, 06:22

Misiunea noilor modele concepute de Shelby e clară: un nivel al performanţelor cât mai apropiat de Dodge Challenger SRT Hellcat şi Chevrolet Corvette C7 Z06. Dacă GT350R, prezentat la Detroit, este o versiune extremă a Mustangului, configurată pentru rularea pe circuit, noul GT este în acest moment cel mai puternic Ford Mustang disponibil pe piaţă.

Preparatorul amercian Shelby a plecat de la Mustangul GT de serie, căruia i s-a adaptat un kit aerodinamic din fibră de carbon. Sub capotă regăsim clasicul V8 de 5 litri, care beneficiază de un nou sistem de evacuare şi de aportul unui compresor, modificări ce duc puterea motorului de la 441 CP la 635 CP.

În Statele Unite ale Americii, clienţii care doresc un Shelby GT trebuie să achite 39.995 dolari plus preţul unui Ford Mustang GT de bază. Suma totală, în jur de 65.000 dolari, reprezintă o ofertă aproape imbatabilă în segmentul automobilelor de peste 600 CP. Îmbucurător este faptul că noul Shelby GT va fi disponibil şi în Europa, chiar dacă potenţialii clienţi de pe bătrânul continent vor trebui să scoată din buzunar cel puţin 75.000 de euro.