Shhaideh: Prag minim de 750 de lei pe locuitor de la care va fi analizat bugetul de funcționare al unităţilor admnistrativ-teritoriale

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a declarat miercuri seara, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că începând cu 1 ianuarie 2018, pe zona de finanțare a autorităților locale va fi introdus un prag minim de 750 de lei pe locuitor pentru funcționarea unităților administrativ-teritoriale, iar în cazul în care acesta nu acoperă bugetul de funcționare, va fi completat cu sume de la bugetul de stat.

RomaniaTV.net
01 mart. 2017, 18:42
Shhaideh: Prag minim de 750 de lei pe locuitor de la care va fi analizat bugetul de funcționare al unităţilor admnistrativ-teritoriale

„O modificare pe care încercăm să o introducem — ea este prevăzută în programul de guvernare — se referă la instituirea unui prag minim de 750 de lei pe locuitor, de la care să se analizeze bugetul de funcționare al fiecărei unități administrativ-teritoriale. În momentul în care acest prag minim nu este asigurat din veniturile proprii ale primăriei, abia atunci să vină în echilibrare bugetul de stat cu sume defalcate din TVA sau din alte surse ale sale”, a arătat Sevil Shhaideh, potrivit Agerpres.

Ministrul a spus că se lucrează la modificarea Legii Finanțelor Publice astfel încât, tot din 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit să fie sursă a bugetelor locale.

„Conform programului de guvernare, în zona de finanțare a autorităților locale, în acest moment lucrăm la modificarea Legii 273 a finanțelor publice locale și în acest sens, începând cu 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit va deveni sursă a bugetelor locale. Acolo unde aparatul propriu al primarului sau al președintelui Consiliului Județean nu va reuși să colecteze această sursă, vom fi sprijiniți de către ANAF, dar sumele vor fi virate exclusiv către bugetele locale. Aceasta este prima modificare majoră pe care o vom aduce la Legea Finanțelor Publice”, a mai spus ministrul Dezvoltării.


loading...