Shimon Peres, spitalizat de urgenţă din cauza problemelor cardiace

Fostul preşedinte israelian Shimon Peres, în vârstă de 92 de ani, a fost spitalizat de urgenţă din nou din cauza problemelor cardiace, relatează Jerusalem Post în ediţia electronică. Peres a fost stabilizat, dar va rămâne peste noapte pentru noi teste şi pentru a fi ţinut sub observaţie.

24 ian. 2016, 19:49
Shimon Peres, spitalizat de urgenţă din cauza problemelor cardiace

Fostul președinte israelian Shimon Peres, laureat la Premiului Nobel pentru Pace, a fost internat duminică în spital din cauza unor dureri în piept și a unei „artimii”, a făcut cunoscut o purtătoare de cuvânt, citată de AFP. 

Shimon Peres, în vârstă de 92 de ani, va petrece noaptea într-un spital din Tel Aviv „sub observație și pentru analize”, a precizat aceasta într-un comunicat.

Shimon Peres a mai fost transportat de urgenţă săptămâna trecută la Centrul medical Sheba de la Tel Hashomer, după ce a suferit un atac de cord „minor”, potrivit medicului său personal. Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Peres, fostul preşedinte israelian a fost supus unei cateterizări cardiace şi se află în stare bună, fiind conştient pe parcursul procedurii.

Shimon Peres a fost de două ori prim-ministru, iar în perioada 2007-2014 a deţinut funcţia de preşedinte al Israelului.

Peres a câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 1994, pentru rolul său în semnarea acordului de pace de la Oslo cu palestinienii, din 1993. El a împărţit premiul cu premierul israelian Yitzhak Rabin, care ulterior a fost asasinat, şi cu liderul palestinian Yasser Arafat.