Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei împuşcat mortal la un miting electoral, va fi înmormântat marţi doar în prezenţa familiei

Shinzo Abe, cel mai longeviv premier din istoria Japoniei, care a fost împuşcat mortal vineri, va fi înmormântat marţi, doar în prezenţa familiei şi a rudelor apropiate.

09 iul. 2022, 11:38
Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei împuşcat mortal la un miting electoral, va fi înmormântat marţi doar în prezenţa familiei

Trupul neînsufleţit al lui Shinzo Abe a ajuns, sâmbătă, la domiciliul său din Tokyo, soţia sa Akie fiindu-i alături în maşina funerară care a părăsit în cursul dimineţii spitalul din Kashihara, lângă Nara, unde fostul premier a fost tratat după atacul său.

Potrivit presei locale, citate de AFP, un priveghi este prevăzut luni seară.

Duminică seară, Opera din Sydney va fi ilmunată în semn de omagiu pentru Shinzo Abe.

Shinzo Abe, cel mai longeviv premier din istoria Japoniei, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 67 de ani, după ce a fost împuşcat la un miting electoral, a anunţat postul bublic de televiziune NHK, citând surse din partidul fostului premier, relatează CNN. Ulterior, decesul a fost confirmat de şeful spitalului la care a fost internat după incident.

Uciderea sa a şocat întreaga lume.

Citeşte şi: Asasinul lui Shinzo Abe se pregătea să-i arunce în aer casa fostului premier

Asasinatul a fost condamnat de în lumea întreagă, preşedintele american Joe Biden spunând că este „stupefiant, şocant şi profund întristrat”, iar liderul francez Emmanuel Macron i-a adus un omagiu unui mare „premier care şi-a dedicat viaţa ţării sale şi acţiona pentru echilibrul în lume”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe, în urma morţii fostului premier japonez Shinzo Abe: A fost un prieten adevărat!

Un moment de reculegere şi un omagiu pentru fostul premier Shinzo Abe vor fi aduse, sâmbătă, la meciul de rugby dintre Japonia şi Franţa. La finalul meciului, căpitanul echipei Franţei, Charles Ollivon, va oferi căpitanului Japoniei o jerbă de flori şi un tricou al naţionalei Franţei cu numele cu Shinzo Abe.