Şi-a executat partenerul de afaceri cu arma iubitei. Italianul, băgat după gratii

Italianul care şi-a împuşcat mortal, în plină stradă, partenerul de afaceri, a fost arestat marţi noaptea pentru 30 de zile, sub acuzaţia de omor calificat. Bărbatul şi-a recunoscut fapta în timpul audierilor. Sentinţa poate fi atacată în decurs de 24 de ore.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 06:34
Şi-a executat partenerul de afaceri cu arma iubitei. Italianul, băgat după gratii

„Se dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile începând cu data de 28.02.2012 până în 28.03.2012, orele 24.00”, a precizat judecătorul Ovidiu Galea.

După ore întregi de audieri, italianul a fost arestat preventiv. El a recunoscut în faţa anchetatorilor că a comis crima. Andrea Zappa a povestit că a venit la Oradea pentru a recupera mai multe utilaje pe care le împrumutase partenerului său de afaceri, care îi datora şi câteva mii de euro.

„Avea ceva împrumuturi de utilaje de mare valoare care nu au fost recuperate de la victimă (…) din cauza asta ar fi recurs”, a declarat Ştef Florian, avocatul italianului.

Italianul a declarat ca arma pe care a folosit-o era a iubitei sale. A luat-o si i-a tăiat ţeava pentru a putea să o transporte. Şi-a pândit partenerul de afaceri ore întregi până când acesta a ieşit din bloc, să ducă gunoiul. Cei doi s-au certat, după care Zappa a scos arma şi a tras două focuri, unul în spatele victimei, celălalt în cap. Imediat după crimă, şi-a sunat prietena. Aceasta a anunţat poliţia.

„O zis către mine: te-am minţit că eu nu sunt acasă. Dar unde eşti? Îmi pare rău nu vreau să-ţi fac ţie niciun fel de probleme dar ţi-am furat arma, ţi-am tăiat ţevile şi am omorât un om”, a declarat prietena italianului.

Zappa a fost prins de poliţişti la aproape 40 de kilometri de Oradea. Italianul trăia în Arad, cu prietena lui. Permisul său de portarmă expirase din anul 2006.