Şi-a făcut nunta pe banii Facebook, scandal uriaş la compania lui Mark Zuckerberg. Motivul real al demisiei şefei de la Meta

Sheryl Sandberg, CEO-ul de la Meta, a fost investigată pentru că a folosit resursele corporative pentru a-și planifica nunta, au declarat surse din companie pentru The Wall Street Journal.

03 iun. 2022, 14:40
Şi-a făcut nunta pe banii Facebook, scandal uriaş la compania lui Mark Zuckerberg. Motivul real al demisiei şefei de la Meta

Sandberg a anunțat miercuri că își va renunța din funcția de șef de operațiuni la Meta , compania-mamă a Facebook, după 14 ani. Ea a adăugat totuşi că va rămâne în consiliul de administrație al companiei.

„Nu sunt pe deplin sigură ce îmi va aduce viitorul – am învățat că nimeni nu este vreodată”, a scris fondatoarea „Lean In” într-o postare pe Facebook, în care şi-a anunțat demisia. „Dar știu că va include un focus mai mare pe fundația mea și activitatea filantropică, ceea ce este mai important pentru mine decât oricând, având în vedere cât de critic este acest moment pentru femei”.

Citeşte şi Agresiuni sexuale şi violuri în metaverse. Dezvăluiri halucinante ale victimelor care au dorit să experimenteze realitatea virtuală

Anunțul lui Sandberg a venit în aceeași perioadă în care compania o cerceta pe Sandberg pentru utilizarea resurselor corporative pentru planificarea propriei nunți scrie The Wall Street Journal. Fostul director al Meta a anunțat în 2020 că s-a logodit cu Tom Bernthal, fondatorul și CEO-ul unei firme de consultanță cu sediul în Los Angeles. Investigaţia, declanşată în luna mai, a derivat dintr-alta, care avea la bază dezvăluiri despre presiuni  pe care ea le-ar fi făcut asupra publicaţiei britanice Daily Mail, să nu mai scrie un articol despre un iubit mai vechi de-al ei, Bobby Kotick, directorul general de la Activision Blizzard.

Purtătorul de cuvânt al Meta, Caroline Nolan, a declarat pentru The Wall Street Journal: „Nimic din toate acestea nu are nicio legătură cu decizia ei personală de a pleca”. În schimb, foști și actuali angajați Meta le-au spus recent lui Kali Hays și Claire Atkinson de la Bussines Insider că Sandberg și-a pierdut treptat puterea la companie.

Citeşte şi Sheryl Sandberg, şefa Meta, despre războiul Rusiei cu Ucraina. „Nu ar fi război dacă cele două ţări ar fi conduse de femei”