Şi-a omorât fiul de 9 ani cu sânge rece şi a reuşit să scape de pedeapsă! Femeia avea discernământul abolit

Femeia din cartierul Micălaca avea discernământul abolit în momentul în care și-a ucis fiul de 9 ani. În urma efectuării expertizei psihiatrice s-a hotărât că nu va fi trasă la răspundere pentru fapta sa. 

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 14:16
Şi-a omorât fiul de 9 ani cu sânge rece şi a reuşit să scape de pedeapsă! Femeia avea discernământul abolit

Mama criminală se află în acest moment la Spitalul de Psihiatrie din județul Bihor. Ea va rămâne internată, în continuare, pe perioadă nedeterminată.

„Prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 188 al. 1 C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p., fiind incidente prev. art. 16 al. 1 lit. d teza a II – a C.p.p. În fapt, s-a reţinut că în data de 20 aprilie 2020, pe fondul unei stări de depresie, folosind un cuţit de bucătărie, suspecta a secţionat artera carotidă a fiului minor în vârstă de 9 ani, leziune care i-a provocat decesul.

Citeşte şi: Tănără de 25 de ani, ucisă de un bărbat cunoscut pe internet. Criminalul a cerut să fie împuşcat

Conform raportului de expertiză medico legală psihiatrică a rezultat că la momentul comiterii faptei suspecta nu a avut capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit. Pe cale de consecinţă suspecta nu poate fi trasă la răspundere penală fiind iresponsabilă; astfel încât s-a solicitat judecătorului de camera preliminară din cadrul Tribunalului Arad confirmarea internării medicale a suspectei – ca măsură de siguranţă”, potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.