Şi-a pus PENIS ARTIFICIAL la controlul antidoping. Află cine este sportivul care a făcut aşa ceva

Un maratonist italian a folosit un penis fals la controlul antidoping. Lupta împotriva dopajului este luată în serios în lumea sportului şi sportivii controlaţi cel mai mult sunt cicliştii şi atleţii, odată cu introducerea paşaportului biologic.

RomaniaTV.net
25 sept. 2013, 11:02

Şmecheria la care a recurs Devis Licciardi, după ce a participat la campionatul naţional de 10 km de la Molfetta (provincia Bari), a fost folosirea unui penis fals la controlul urinar. Potrivit agenţiei de presă Ansa, el a fost prins în flagrant delict. Obiectul cu pricina este de vânzare pe internet şi poate furniza urină „curată”, fără niciun pic de produs ilicit.

Potrivit mai multor surse, este o tehnică bine cunoscută de unii şoferi pentru a trece de un control al alcoolemiei. Michel Pollentier, ciclist belgian, a recurs deja la acest truc în timpul Turului Franţei din 1978, utilizând acest sistem într-o formă mult mai puţin elaborată.

Devis Licciardi urmează să dea explicaţii la Comitetul olimpic italian, faptul că a recurs la asemenea subterfugiu putând să îl coste scump, încheie 7sur7.be, citat de Agerpres.