Şi-a sacrificat viaţa pentru a-l salva pe copilul prietenului său. Povestea impresionantă a lui Ghenadi, ucis zilele trecute de atacurile ruşilor

De Ziua Eroilor, 23 mai, Ucraina îi onorează pe toți luptătorii care şi-au dat viaţa pentru libertatea ţării. În această zi presa ucraineană a relatat însă şi povestea unui bărbat Bahmut, care nu a primit titlul de erou, dar care a murit salvându-l pe fiul prietenului său.

23 mai 2022, 22:37
Şi-a sacrificat viaţa pentru a-l salva pe copilul prietenului său. Povestea impresionantă a lui Ghenadi, ucis zilele trecute de atacurile ruşilor

Pe 17 mai, un rezident local, Ghenadi Subotin, a murit în Bahmut. Avea 38 de ani. În acea zi, el şi-a găsit sfârşitul sub dărâmăturile unei clădiri înalte care era bombardată de ruși. Iată este povestea lui, aşa cuma fost ea spusă luni seara, la Free Radio, din Kiev.

Bărbatul lucra într-un club de biliard și îşi creştea singur fiica. În ziua morții sale a încercat să scape de pericol, dar a ales locul greșit. „Am fost la serviciu, la Kiev, în acea zi, iar nașul meu, Genadi Subotin, a venit la noi acasă, împreună cu fiica lui. Când începeau bombardamentele veneau mereu la noi, pentru că în casa noastră este un subsol”, spune Anatoli Zubriţki, finul lui Ghenadi.

Citeşte şi Războiul din Ucraina a aduce o criză a sării şi în România. Directorul celei mai mari companii de producţie de sare din Europa spune ţara noastră va fi printre cele mai afectate

În timpul atacului, Ghenadi și fiica sa Nastia, fiica Anatoli, Vika, și fiul său, Artem, au fugit la adăpost. S-a întâmplat ca doar Ghenadi și Artem să ajungă la subsol. Soția lui Anatoli s-a întors după acte în apartamentul de la etajul 4 al familiei, iar fetele au decis să fugă în casa de vizavi. Astfel, când racheta a lovit casa, doar Genadi și Artem, în vârstă de 9 ani, erau la subsol. Când salvatorii au reușit să ajungă acolo, Ghenadi a fost găsit mort. Întreaga intrare era blocată, iar adăpostul era plin de dărâmături. „S-a dovedit că mi-a acoperit copilul cu trupul său, gest datorită căruia fiul meu a supraviețuit. Medicii spun că fața copilului era ușor arsă și a suferit tăieturi la cap. Artem și-a mușcat puțin limba, ceea ce i-a făcut să aibă şi un hematom”, a spus nașul victimei.

Citeşte şi Borodianka, oraşul transformat în ruine şi durere. Cum arată cel mai bombardat oraş din regiunea Kiev, după 38 de zile de ocupaţie rusă GALERIE FOTO

Soția lui Anatoli nu a fost încă găsită sub dărâmături, dar salvatorii nu-i dau nicio șansă de supraviețuire, deoarece scândurile de construcție sunt stivuite una peste alta şi este foarte probabil să-i fi strivit trupul femeii.

Dar Artem este tratat la spital, şi chiar dacă e posibil să aibă nevoie de tratament în străinătate, va trăi, l-au asigurat medicii pe tatăl său.