IMAGINI HORROR: Şi-au filmat propriul accident la 210 km la oră VIDEO

Viteza foarte mare nu este o problemă în sine dacă ai pe unde să mergi - în Germania poţi merge cu 200km/h fără să fii declarat criminal sau să te ia Poliţia. Dar asta presupune civilizaţie, respectul faţă de ceilalţi participanţi la trafic, dar mai ales ceva IQ pentru a NU face manevre bruşte.

RomaniaTV.net
02 ian. 2017, 13:14
IMAGINI HORROR: Şi-au filmat propriul accident la 210 km la oră VIDEO

Căci rularea la viteze de peste 100 km/h nu este pentru oricine. Iar atunci când treci de 150km/h, distanţele devin relative şi se termină foarte repede. La 210 km/h, parcurgi 3.5 kilometri pe minut! Sau 58.3 de metri pe secundă! Asta înseamnă că, de la vederea panoului care anunţă prima dată ieşirea de pe autostradă şi până apare ieşirea propriu-zisă, abia vei avea timp să execuţi manevra de deplasare spre banda de ieşire (dacă eşti suficient de nebun încât să nu încetineşti).

Citeşte şi Accident cumplit în Germania: 6 morţi şi 13 răniţi

Doar reducerea vitezei de la 210 km/h şi atingerea celor 70-80 de km/h cu care poţi să ieşi în siguranţă de pe autostradă pretinde circa un kilometru, dacă este făcută treptat (ca toate manevrele la această viteză, ţinând cont şi de faptul că frânele sunt standard, anvelopele sunt deja folosite la maximum iar geometria roţilor ar putea fi greşită). Pe scurt – orice manevră la viteze mari trebuie făcută lent şi mai ales să fie anticipată.

Citeşte şi Poliţia germană a respins în acest an 20.000 de migranţi la punctele de intrare în ţară

Nu suntem ipocriţi să ne scandalizăm la faptul că protagoniştii acestui video de mai jos merg cu 210 km/h – deşi în ţara în care se întâmplă acest lucru viteza maximă admisă este de 130km/h. Am făcut-o şi noi, în Germania, la viteze mai mari! Ne scandalizăm însă la prostia şoferului, precum şi a binevoitorului care îi atrage atenţia că a ratat ieşirea.