Și-au lepădat tocurile și au încălțat bocancii! Sexy-jandarmerițele de la racla cu moaștele Sfintei Parascheva au împărțit zâmbete binevoitoare pelerinilor: „Ele nu sunt așa dure ca bărbații”

Peste 60.000 de pelerini au venit să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, începând de sâmbătă 7 octombrie, de când moaştele au fost depuse în curtea Catedralei Mitropolitane. Racla va rămâne în baldachinul special amenajat până duminică 15 octombrie. Ca în fiecare an, forțele de ordine se asigură că evenimentul se desfășoară fără incidente.

10 oct. 2023, 12:05

Pelerinaj Sfânta Parascheva. Printre jandarmii masați în curtea Catedralei Mitropolitane din capitala Moldovei s-au remarcat câteva tinere jandarmerițe care le-au făcut serile mai frumoase miilor de pelerini. Sexy-jandarmerițele au împărțit cu generozitate zâmbete și sfaturi, instaurând o atmosferă de liniște și siguranță.

Sexy-jandarmerițele de la racla cu moaștele Sfintei Parascheva au împărțit zâmbete binevoitoare pelerinilor

Tinerele au discutat cu oamenii veniți de la sute de kilometri pentru a se închina, iar prezența lor a fost foarte apreciată. Unii pelerini au apreciat chiar mai mult prezența femeilor jandarm decât a bărbaților, care sunt „mai duri„.

Femeile sunt plăcute, chiar dacă vorbim despre o polițistă, o jandarmeriță sau doctoriță. Nu sunt așa dure ca bărbații, mă bucur că am văzut femei printre noi. Nu le este ușor, dar cu siguranță le și place”, a spus o credincioasă din București să se închine la racla Sfintei Parascheva, potrivit bzi.ro

La eveniment, sunt prezente și mai multe echipaje SMURD. Până la sfârșitul pelerinajului, atât jandarmerițele, cât și „fetele de la SMURD” vor fi în permanență printre pelerini.

Citeste si Tzancă Uraganu, în vizită la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Manelistul i-a mulțumit că l-a făcut tată pentru a treia oară: „I-am cerut ceva anul trecut și anul ăsta ne-a dat. Pe Anastasia”

Le mulțumim că se află printre noi. Eu știu că am o baza în ele pentru că sunt bătrână și mi se mai face rău. Fetele astea tot timpul trec pe la rând și ne întreabă dacă suntem bine, dacă avem nevoie de ceva. E foarte important, avem noroc de ele”, a spus o altă femeie care a participat, în weekend, la pelerinaj.

Pelerinaj Sfânta Parascheva. Moaştele Sfântului Andrei Criteanul, aduse și ele la Iași

Peste 60.000 de pelerini au venit să se închine la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, începând de sâmbătă 7 octombrie. Autoritățile estimează că în jur de 350.000 de pelerini vor participa, în total, la acest eveniment religios.

Alături de sfintele moaşte ale Ocrotitoarei Moldovei vor fi aduse anul acesta spre închinare, de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta), şi sfintele moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul. Moaştele vor fi aduse, la Iaşi, miercuri seară.

Citeste si Ea este Florentina, femeia care de 20 de ani împodobește baldachinul Cuvioasei Parascheva de la Iași. ”Sfânta mi s-a arătat în vis”