Ea este Florentina, femeia care de 20 de ani împodobește baldachinul Cuvioasei Parascheva de la Iași. ”Sfânta mi s-a arătat în vis”

Capitala Moldovei a îmbrăcat straie de sărbătoare! Astăzi este forfotă mare în Iași pentru că sâmbătă începe cel mai mare pelerinaj din țara noastră, iar autoritățile și reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei fac ultimele pregătiri. Zeci de mii de credincioși sunt așteptați și în acest an să se închine la racla moaștelor Cuvioasei Parascheva.

06 oct. 2023, 11:36
Ea este Florentina, femeia care de 20 de ani împodobește baldachinul Cuvioasei Parascheva de la Iași. ”Sfânta mi s-a arătat în vis”
Ea este Florentina, femeia care de 20 de ani împodobește baldachinul Cuvioasei Parascheva de la Iași

Ea este Florentina, femeia care de 20 de ani împodobește baldachinul Cuvioasei Parascheva de la Iași. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB) au anunțat că în acest an, racla moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iași pe data de 7 octombrie și va rămâne spre închinare până pe 15 octombrie.

Citește și Cuvioasa Parascheva a primit un cadou inedit din partea unui bărbat. Pelerinul a mers la racla moaștelor Ocrotitoarei Moldovei cu un covor

Ea este Florentina, femeia care de 20 de ani împodobește baldachinul Cuvioasei Parascheva de la Iași

Și în acest an, baldachinul unde va fi pusă racla moaștelor Ocrotitoarei Moldovei va fi împodobit de Florentina Bustei, o femeie în vârstă de 51 de ani, din București care de mai bine de 20 de ani face acest lucru personal.

În primavara anului 2004 ea a avut un vis care a făcut-o sa se cutremure şi să ia această decizie, de a împodobi an de an baldachinul Sfintei. Era însarcinată şi a considerat acest vis un semn divin. În fiecare an reuşeşte să faca cea mai specială comandă de flori. Mii de fire de flori, de toate soiurile, sunt livrate direct din Olanda.

„Eu am fost prima dată în Iaşi la vârstă de 11 ani, într-o tabăra. În 2004, eram însărcinată şi am avut un vis care m-a marcat. Mi s-a arătat în vis Sfânta Parascheva şi mi-a spus să am foarte mare grijă de copilul pe care îl voi naşte. Am respectat toate controalele şi evaluările, iar pe 12 octombrie am născut o fetiţă sănătoasă. După naştere am avut al doilea vis. Eram în faţă Mitropoliei şi nu puteam paşi pentru a ajunge la sfintele moaşte. Atunci am realizat că trebuie să fac ceva pentru că Dumnezeu mi-a dăruit trei copii sănătoşi. Noi avem în Bucureşti un depozit en-gross de flori, o afacere de familie din care trăim. Am sunat la Mitropolie şi le-am spus că vreau să mă ocup de împodobirea baldachinului. În octombrie 2004 am ajuns în Iaşi cu o maşină de flori şi am reuşit să facem un aranjament impresionant pe o ploaie torenţial”, îşi aminteşte Florentina.

Citește și Diana Şoşoacă, declarația zilei de la Iaşi: „Poate că Sfânta Cuvioasă Parascheva a vrut să ajung senator”. Update: precizare Diana Şoşoacă