Şi Belgia trece ţara noastră în zona roşie de COVID-19. Românii au nevoie de test şi trebuie să intre în autoizolare

Publicat: Miercuri, 26 August 2020 20:35 // Actualizat: Miercuri, 26 August 2020 20:36 // Sursa: romaniatv.net

Încă o ţară din Uniunea Europeană care încadrează România în zona roșie de COVID-19. Toţi românii care merg în Belgia au obligația să facă un test pentru depistarea COVID-19 la intrarea în țară și să intre în autoizolare.

Conform noilor măsuri, transmise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), de miercuri întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roșie de către Regatul Belgiei.

Astfel, toate persoanele care sosesc în Belgia din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare și să facă test molecular PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19, după sosirea în această țară.

De altfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19.

Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea. Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării și testarea pentru COVID-19 intră în competența autorităților regionale”, anunță MAE.

MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu data de 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze în 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Cei care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autoizolare Belgia test coronavirus zona rosie de covid
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H